Rome Masters 2023: Θρίαμβος του Μεντβέντεφ στη Ρώμη

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κυριάρχησε με 2-0 (7-5, 7-5) επί του Χόλγκερ Ρούνε και κατέκτησε το Rome Masters.

Rome Masters 2023: Θρίαμβος του Μεντβέντεφ στη Ρώμη

Θρίαμβος του Ντανίλ Μεντβέντεφ στη Ρώμη. Ο Ρώσος επικράτησε στον τελικό του τουρνουά Masters της ιταλικής πρωτεύουσας με 7-5, 7-5 επί του Χόλγκερ Ρούνε και κατέκτησε το τρόπαιο, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Roland Garros.

Λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντησή τους στους προημιτελικούς του Monte Carlo Masters, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Χόλγκερ Ρούνε βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά στον τελικό ενός τουρνουά 1000 της ATP.

Ο Δανός είχε επικρατήσει στο Πριγκιπάτο με σκορ 6-3, 6-4, αλλά σήμερα ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός και στα κρίσιμα σημεία του αγώνα έδειξε πιο αποφασισμένος για τον τίτλο, πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο χωμάτινο τουρνουά της καριέρας του.

Στον πρώτο του τελικό Masters σε τέτοια επιφάνεια κατάφερε να πανηγυρίσει...και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ξεπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον 33ο τελικό της καριέρας του ο Ρώσος πήρε τον 20ο του τίτλο, ενώ ο Ρούνε στην 8η παρουσία του σε καταληκτικό αγώνα έχει ρεκόρ 4-4.