Αλκαράθ: «Δεν αισθάνομαι φαβορί - Οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον τίτλο»

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του στο Mutua Madrid Open βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ, που προέρχεται από την υπεράσπιση του τίτλου του στην Βαρκελώνη, και ανυπομονεί να μπει πάλι στο κορτ, για να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και στο ATP 1000 της Μαδρίτης.

Αλκαράθ: «Δεν αισθάνομαι φαβορί - Οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον τίτλο»

Ο 19χρονος Ισπανός, στο πλαίσιο της Media Day της διοργάνωσης, μίλησε για το πως θα προσεγγίσει το τουρνουά, τις φιλοδοξίες του, αλλά και για το γεγονός πως θα απουσιάσουν μεγάλα ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαφορές του εαυτού του συγκριτικά με πέρσι, ενώ μοιράστηκε και ορισμένα τιπς της ομάδας του, για όταν τα παιχνίδια του δεν εξελίσσονται καλά και προσπαθεί να ανακτήσει το μομέντουμ.

“Σωματικά, αισθάνομαι καλά, νιώθω ότι είμαι στο 100%. Ανυπομονώ να παίξω στη Μαδρίτη. Με το βαθμό ετοιμότητας που έδειξα ότι βρίσκομαι στη Βαρκελώνη, κερδίζοντας τον τίτλο, έρχομαι εδώ με πολλή αυτοπεποίθηση. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στη Μαδρίτη, αλλά έχουμε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε. Πραγματικά ανυπομονώ”.

“Όταν δεν είναι οι καλύτεροι εδώ, ίσως είναι λίγο πιο εύκολο, αλλά εδώ όλοι οι παίκτες είναι καλοί, παίζοντας υψηλού επιπέδου τένις. Οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Δεν αναθαρρούμε από την απόσυρση των κορυφαίων παικτών και είναι κρίμα να μην μπορούμε να τους απολαύσουμε προσωπικά. Δεν αισθάνομαι το φαβορί, ή κάτι τέτοιο, το βλέπουμε πάντα παιχνίδι με παιχνίδι”.

“Δεν το εκλαμβάνω ως πίεση, στην πραγματικότητα το αντίθετο. Για μένα είναι κίνητρο. Είναι χαρά να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους, μου αρέσει να παίζω μπροστά σε τόσο μεγάλα πλήθη, και ακόμα περισσότερο στην Ισπανία. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο κίνητρο. Πρόθεσή μας είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι στο κορτ, αλλά και να διασκεδάσουμε. Όταν καταφέρνω να διασκεδάζω στο γήπεδο, παίζω το καλύτερο μου τένις”.

“Το στυλ παιχνιδιού μου είναι πολύ ζωηρό, κάνοντας διαφορετικά πράγματα. Το χαμόγελο έρχεται από μέσα μου όταν απολαμβάνω τον τρόπο παιχνιδιού μου. Με την ομάδα μου, όταν απογοητεύομαι από την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, κάνουμε ένα μικρό αστείο με κάτι που θα με κάνει να χαμογελάσω, ώστε να αλλάξω την οπτική μου για τον αγώνα”.

“Σε κάθε τουρνουά που πηγαίνουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Αλλά αν δεν το κάνουμε, δεν είναι αποτυχία για μένα. Το να φεύγω από ένα τουρνουά νομίζοντας ότι έχω αποτύχει θα είχε να κάνει περισσότερο με το επίπεδο του τένις ή τη στάση μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Αν τα πάω καλά στο διανοητικό κομμάτι και παίξω καλά, δεν το θεωρώ αποτυχία”.

“Το παιχνίδι μου δεν έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο χρόνο. Ήταν μια περίοδος που είχα κάποιες καλές στιγμές, και άλλες όχι και τόσο καλές. Η διαφορά από τον περσινό Κάρλος με φέτος είναι η ωριμότητα και η εμπειρία”, είπε ο Ισπανός, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί σύντομα να επιστρέψει στο No1 του κόσμου, εφόσον καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη.

tennis24.gr