Παπαμιχαήλ: Ήττα με ανατροπή και αποκλεισμός στην Μαδρίτη

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ από την Νούρια Παρίθας Ντίαθ και έμεινε εκτός προκριματικών στο Madrid Open.

Παπαμιχαήλ: Ήττα με ανατροπή και αποκλεισμός στην Μαδρίτη

Μπορεί να προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ, ωστόσο η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, τελικά ηττήθηκε με 7-6(2), 6-2 από την Ισπανίδα και Νο76 στην παγκόσμια κατάταξη Νούρια Παρίθας Ντίαθ στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Madrid Open.

H Νο152 του κόσμου έκανε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα έχοντας συνέπεια στο service φτάνοντας σε εύκολα hold, ενώ παράλληλα κατάφερε να βρει break στο 6ο game παίρνοντας το προβάδισμα με 4-2 και αμέσως μετά με 5-2 μετά από δύσκολο κράτημα στο service.

Μάλιστα στο 8ο game είχε στη διάθεσή της 3 set-points, τα οποία όμως έσβησε η Ισπανίδα μειώνοντας σε 5-3. Η Παπαμιχαήλ πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set, ωστόσο η Παρίθας Ντιάθ κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service μειώνοντας ακόμα περισσότερο σε 5-4, ενώ με love game αμέσως μετά ισοφάρισε σε 5-5.

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου η Παπαμιχαήλ βρήκε πρώτη mini-break κάνοντας το 2/0. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Παρίθας Ντίαθ κατέκτησε τους επόμενους 7 πόντους και μαζί και το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα 31χρονη Ισπανίδα πήρε τα πρώτα 3 games (3-0) βρίσκοντας break στο πρώτο service-game της Παπαμιχαήλ, η οποία με τη σειρά της προσπαθούσε να πάρει πίσω το break, ωστόσο στο τέλος η Παρίθας με νέο break (6-2) σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Γερμανίδα και Νο112 του κόσμου, Ταμάρα Κόρπατς η οποία κέρδισε την Ρωσίδα (No166), Ελίνα Αβανεσιάν με 6-4, 6-1 σε 88 λεπτά.