Τζόκοβιτς: «Ο αγκώνας μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι αρκετά καλά για να παίξω»

Παρά το πρόβλημα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στο χέρι του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτιμά ότι θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του στην Μπάνια Λούκα (ATP 250) την Τετάρτη (19/4).

Τζόκοβιτς: «Ο αγκώνας μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι αρκετά καλά για να παίξω»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στην Μπάνια Λούκα (ATP 250) την Τετάρτη (19/4) και παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα θεωρεί πως θα καταφέρει να αγωνιστεί:

«Τώρα οι σκέψεις μου είναι στραμμένες στην Μπάνια Λούκα, απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ», είπε στην συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (17/4) ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Παίζω επαγγελματικά τένις 20 χρόνια, οπότε με κουράζει να σκέφτομαι τι θα γίνει στο μέλλον. Όταν μεγαλώνεις, εκτιμάς περισσότερο το να ζεις τη στιγμή, να επικεντρώνεσαι στο παρόν. Ο αγκώνας μου δεν είναι σε ιδανική κατάσταση, αλλά είναι αρκετά καλά για να είμαι πανέτοιμος να παίξω τον πρώτο μου αγώνα».

Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι πίσω στην Μπάνια Λούκα. Έχω έρθει κι άλλες φορές στο παρελθόν, όταν επισκέφτηκα τον Πρόεδρο και με τίμησε με το Medal of Honor και άλλη μια φορά το 2009, όταν αντιμετώπισα τον Βίκτορ Τροΐτσκι σε φιλικό αγώνα, μπροστά από 7.000 ανθρώπους. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, οπότε ήθελα να ξαναέρθω και να παίξω για άλλη μια φορά στην καριέρα μου εδώ. Κάθε παιχνίδι θα είναι ένα δώρο για μένα και για τον κόσμο που θα έρθει να με δει. Θέλω να κερδίσω όλους τους αγώνες που θα παίξω, αλλά θέλω και να διασκεδάσω την κάθε στιγμή εκτός γηπέδου».

Ο πρώτος αντίπαλος του Νόλε στη διοργάνωση είναι ο 18χρονος Ολλανδός Λούκα Βαν Ας, ο νεαρότερος παίκτης του Top 100: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω το γήπεδο για πρώτη φορά, θα προσπαθήσω να προπονηθώ για μισή ώρα τουλάχιστον στο κεντρικό court, πριν την Τετάρτη, για να δω τη διαφορά. Ο Τροΐτσκι μου είπε ότι υπάρχουν διαφορές και ότι οι συνθήκες είναι πιο περίπλοκες και πιο αργές. Σχετικά με τον Λούκα, ξέρω ότι πρόσφατα μπήκε στο Top 100. Είδα ότι ο Βαβρίνκα ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αυτό δείχνει ότι είναι μαχητής. Είναι πολύ γρήγορος παίκτης. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν και θα είναι δύσκολος αντίπαλος σ' αυτές τις συνθήκες».