Australian Open: Πέρασαν «αέρας» Σβιόντιεκ, Πεγκούλα, Κρεϊτσίκοβα, μεγάλη νίκη για Ριμπάκινα (vids)

Μέρα των φαβορί ήταν η Παρασκευή (20/1) για το απλό γυναικών στο Australian Open. Μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Έλενα Ριμπάκινα και Βικτόρια Αζαρένκα.

Australian Open: Πέρασαν «αέρας» Σβιόντιεκ, Πεγκούλα, Κρεϊτσίκοβα, μεγάλη νίκη για Ριμπάκινα (vids)

Με εξαίρεση τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία έπεσε θύμα έκπληξης απέναντι στην Κινέζα Λιν Ζου, τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Παρασκευής (20/1) στον 3ο γύρο του απλού γυναικών του Australian Open ήταν μάλλον φυσιολογικά.

«Αέρας» στην επόμενη φάση πέρασαν όπως αναμενόταν οι Ίγκα Σβιόντεκ (Πολωνία) και Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ), οι οποίες συνέτριψαν 6-0, 6-1 την Κριστίνα Μπούκσα (Ισπανία) και 6-0, 6-2 την Μάρτα Κόστιουκ (Ουκρανία) αντίστοιχα.

Εύκολη πρόκριση πήρε και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) με 6-2, 6-3 απέναντι στην Ανχελίνα Καλίνινα (Ουκρανία), όπως και η Γέλενα Οσταπένκο με 6-0, 6-3 επί της Κατερίνα Μπάιντλ (Ουκρανία). Λίγο πιο δύσκολο το έργο της Κόκο Γκοφ απέναντι στη συμπατριώτισσά της από τις ΗΠΑ Μπερνάρντα Πέρα (6-3, 6-2).

Αντίθετα, οι αγώνες της Μάντισον Κις με τη Βικτόρια Αζαρένκα και της Ντανιέλ Κόλινς με την Έλενα Ριμπάκινα εξελίχθηκαν σε σπουδαίες μάχες. Η Λευκορωσίδα επιβλήθηκε της Αμερικανίδας με 1-6, 6-2, 6-1, ενώ η Ριμπάκινα από το Καζακστάν νίκησε επίσης με 2-1 σετ την Κόλινς από τις ΗΠΑ (6-2, 5-7, 6-2).