Australian Open: Αποκλεισμός για τη Σάκκαρη από την απίστευτη Κινέζα Ζου

Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης απέναντι στην... ουρανοκατέβατη Λιν Ζου από την Κίνα, η οποία έκανε το ματς της ζωής της και κέρδισε 7-6, 1-6, 6-4 για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Australian Open: Αποκλεισμός για τη Σάκκαρη από την απίστευτη Κινέζα Ζου

Στον 3ο γύρο έμελλε να μπει τέλος στην πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν. «Θύτης» ήταν η απίθανη Λιν Ζου από την Κίνα, η οποία σε ηλικία 28 ετών (και Νο87 στην παγκόσμια κατάταξη) έκανε το παιχνίδι της ζωής της και δικαίως πέρασε στον 4ο γύρο ενός Grand Slam, για πρώτη φορά στην καριέρα της, νικώντας με 7-6 (3), 1-6, 6-4.

Φάνηκε εξ αρχής ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην ανέμελη Κινέζα, η οποία πίεσε τη Μαρία μέχρι το όριο και πήρε το πρώτο σετ με 7-3 στο τάι μπρέικ. Η Σάκκαρη μεταμορφώθηκε στο δεύτερο σετ, το οποίο ήταν και το μόνο του αγώνα χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, με την 27χρονη να κυριαρχεί ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Όλα θα κρίνονταν στο τρίτο σετ, όπου η Ζου επέστρεψε δυναμικά και προηγήθηκε με 3-1 στα γκέιμ. Η Σάκκαρη έκανε τη δική της αντεπίθεση με υπομονή και βρέθηκε να προηγείται με 4-3, όμως η Κινέζα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με εκπληκτικές άμυνες και αλλαγές στο μομέντουμ των ράλι η Ζου έφτασε στη μεγάλη νίκη με 6-4.

Η Σάκκαρη προδόθηκε από την έλλειψη ψυχραιμίας της στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, κάνοντας συνολικά 52 αβίαστα λάθη έναντι 38 της Ζου. Ειδικά στο τρίτο σετ η Ελληνίδα είχε 20 λάθη έναντι 11 της Κινέζας, όπως και 4 διπλά σφάλματα στο σερβίς έναντι κανενός της Ζου.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που οι δύο τενίστριες αναμετρώνται σε επαγγελματικό επίπεδο, με τη Ζου να ισοφαρίζει σε 1-1 στις νίκες, καθώς στην πρώτη τους συνάντηση το 2016 (ξανά στη Μελβούρνη) η Σάκκαρη είχε επικρατήσει εύκολα με 6-3, 6-2. Επόμενος αντίπαλος για τη Ζου στον 4ο γύρο θα είναι η Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία.