United Cup: Ώρα... Ελλάδας στο Σίδνεϊ

Οι δυο σπουδαίοι ημιτελικοί του φετινού United Cup, είναι προ των πυλών. Ελλάδα, Ιταλία, ΗΠΑ και Πολωνία, θα ριχτούν στη μάχη το πρωί της Παρασκευής (6/1), στην 1η ημέρα αγώνων της ημιτελικής φάσης, στην “Ken Rosewall Arena” του Σίδνεϊ.

United Cup: Ώρα... Ελλάδας στο Σίδνεϊ

Η χώρα μας, μετά τον θρίαμβο του Περθ, όπου κέρδισε Βουλγαρία, Βέλγιο και Κροατία, παίρνοντας το εισιτήριο για τις “4” καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, καλείται να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα ημιτελικά, απέναντι στην Ιταλία, ώστε να πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Δυο ties θα διεξαχθούν την Παρασκευή (6/1) και τρία το Σάββατο (7/1), με Ελλάδα και Ιταλία, να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης, μιας και τα περισσότερα matchups (ειδικά του Σαββάτου), είναι πολύ οριακά.

Ένα ανδρικό και ένα γυναικείο tie περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 1ης ημέρας. Στις 10:00GR, τον χορό των αναμετρήσεων στα ημιτελικά, θα ανοίξει η Μαρία Σάκκαρη, που μετράει ήδη έξι σερί νίκες στη διοργάνωση (τρεις στο μονό και τρεις στο μικτό διπλό).

Η 27χρονη και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει την περυσινή ημιφιναλίστ του Roland Garros και Νο27 τενίστρια του κόσμου, Μαρτίνα Τρεβισάν.

Θα ακολουθήσει, στις 11:30GR, η μάχη του Μιχάλη Περβολαράκη (Νο506) με τον Λορέντζο Μουζέτι (Νο23). Ανοιχτό, βέβαια, είναι και το ενδεχόμενο να επιλεγεί, αντί του Περβολαράκη, ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που έπαιξε τα τελευταία δυο ματς μονού της χώρας μας.

Όσον αφορά τον έτερο ημιτελικό της Πολωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις 04:00GR, η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, Ίγκα Σφιόντεκ, θα παίξει κόντρα στη Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζέσικα Πεγκούλα, στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας.

Στις 05:30GR, ο Φράνσις Τιάφο (Νο19) θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο καλύτερο Πολωνό τενίστα, Ντάνιελ Μιχάλσκι (Νο260).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής (6/1):

Ken Rosewall Arena (Σίδνεϊ):

  • ΗΠΑ – Πολωνία
    04:00 Σφιόντεκ – Πεγκούλα
    05:30 Μιχάλσκι – Τιάφο
  • Ελλάδα – Ιταλία
    10:00 Σάκκαρη – Τρεβισάν
    11:30 Περβολαράκης – Μουζέτι

Πηγή: tennis24.gr