United Cup: Ήττα για την Παπαμιχαήλ, στο 1-0 το Βέλγιο

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε αυτή τη φορά να κάνει την ανατροπή με την Ελληνίδα τενίστρια να λυγίζει από την Νο72 του κόσμου Άλισον Φαν Έετφανκ με 7-5, 2-6, 6-3 μετά από μια μάχη 2,5 ωρών στην πρεμιέρα της σειράς των αγώνων κόντρα στην ομάδα του Βελγίου.

United Cup: Ήττα για την Παπαμιχαήλ, στο 1-0 το Βέλγιο

Αναμφίβολα το set-κλειδί ήταν το 1ο set εκεί όπου η Παπαμιχαήλ έχασε και set-point, έχοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια τον έλεγχο του set. Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις στο 2ο set βελτιώνοντας αισθητά το service της, όμως στο decider παρουσίασε και πάλι τα ίδια λάθη με το 1ο σκέλος κάτι που εκμεταλλεύτηκε η έμπειρη Βελγίδα.

Στο 1ο set η Παπαμιχαήλ πήρε τρεις φορές το προβάδισμα με break εκμεταλλευόμενη κυρίως τα πολλά λάθη της αντιπάλου της με την Φαν Έετφνακ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 23 αβίαστα λάθη(!), φτάνοντας στο 5-3.

Ωστόσο, η Βελγίδα όχι μόνο κατάφερε να πάρει πίσω όλα τα χαμένα services (5-5), σβήνοντας μάλιστα και set-point, αλλά στη συνέχεια προηγήθηκε με 6-5 και αμέσως μετά με break έκανε το 7-5 (9 λεπτά game), με το σερί της να φτάνει στα 4 κερδισμένα games παίρνοντας κεφάλι με 1-0 set μετά από 65 λεπτά αγώνα.

Το ξεκίνημα του 2ου set ήταν διαφορετικό. Με τη Φαν Έετφανκ να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τη θέση του service έχοντας 50% κερδισμένους. πόντους στο 1ο και μόλις 17% στο 2ο η Παπαμιχαήλ βρήκε την ευκαιρία να σπάσει δύο φορές το service της Βελγίδας και φτάνοντας παράλληλα σε δύο hold πήρε σημαντικό προβάδισμα με 4-0!

Σε αντίθεση με το 1ο set η Παπαμιχαήλ βελτίωσε κατακόρυφα το service της παραχωρώντας μόλις 5 πόντους και έχοντας 85% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο (56% είχε στο 1ο set`), έκλεισε το set μέσα σε 36 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ίδια ώρα που η Φαν Έετφανκ είχε φτάσει τα 36 αβίαστα λάθη.

Το decider ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κάνουν από ένα δύσκολο hold, με την Παπαμιχαήλ μάλιστα να σβήνει και break-point (1-1). Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ένα σερί 3-0 για την Φαν Έετφανκ η οποία θα κρατήσει (έστω και δύσκολα) τα δύο service της ενώ ενδιάμεσα θα φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 παρά το γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο είχε φτάσει τα 42 αβίαστα λάθη έναντι 27 της Παπαμιχαήλ.

Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 4-2 και αμέσως μετά κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service μ’ ένα εξαιρετικό passing-shot στη διαγώνιο κι ένα cross-court forehand winner, μειώνοντας ακόμα περισσότερο (4-3), έχοντας τις μπάλες στα χέρια για την ισοφάριση.

Όμως ένα νέο break από την πλευρά της Φαν Έετφανκ (5-3) έδωσε στη Βελγίδα τη μεγάλη ευκαιρία για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε χαρίζοντας στην ομάδα του Βελγίου την πρώτη νίκη στη σειρά με την ελληνική ομάδα.

Ακολουθεί η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν.

tennis24.gr