Αλκαράθ: «Όλοι θέλουν να με κερδίσουν»

Ο Κάρλος Αλκαράθ αναφέρθηκε στην υπεράσπιση του Νο. 1 και στον ανταγωνισμό που υπάρχει για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αλκαράθ: «Όλοι θέλουν να με κερδίσουν»

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποτελεί αδιαμφισβήτητα το παιδί θαύμα του σύγχρονου τένις, καθώς έχει καταφέρει να ανέβει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ είναι μόλις 19 ετών.

Ο Ισπανός πρωταθλητής αναφέρθηκε στο επίτευγμά του και στο γεγονός πως θα έχει υψηλό ανταγωνισμό τη νέα σεζόν, αφού όλοι θα θελήσουν να τον «ρίξουν» από την κορυφή.

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατάταξη της ATP είπε: «Ακόμα μου φαίνεται σαν όνειρο. Παρόλο που σκεφτόμουν συχνά πως θα ήταν να είμαι στο Νο.1 του κόσμου παλιότερα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση».

Για τη νέα σεζόν που ακολουθεί τόνισε: «Όλοι θέλουν να φτάσουν στο Νο.1 του κόσμου, το έχω αισθανθεί έντονα αυτό μετά το US Open, όλοι θέλουν να με κερδίσουν πολύ περισσότερο από πριν, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Η Σβίατεκ έκανε μια απίθανη χρονιά, έκανε ρεκόρ με σερί νίκες και είναι υπέροχο αυτό που κάνει. Θα ήθελα να γίνω σαν κι εκείνη, να μην χάσω δηλαδή το Νο.1, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο».