ATP: Τιμώρησε τους Βρετανούς για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Γουίμπλεντον

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τους Βρετανούς μιας και η ATP τους επέβαλε πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων λόγω της απόφασής της να αποκλείσει από το φετινό Γουίμπλεντον, αλλά και από τα τουρνουά προετοιμασίας που διοργανώνει, τους τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

ATP: Τιμώρησε τους Βρετανούς για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Γουίμπλεντον

Οι Βρετανοί ήταν οι μόνοι που απέκλεισαν τις μεμονωμένες συμμετοχές παικτών από τις δύο χώρες, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της υποστήριξης της Λευκορωσίας προς αυτήν.

Σε ανακοίνωσή της, η Lawn Tennis Association (LTA) εκφράζει «βαθιά απογοήτευση» για τη τιμωρία της από την ATP, την οποία κατηγορεί ότι «... δεν δείχνει να αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ή την αντίδραση της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και της βρετανικής κυβέρνησης σε αυτή την εισβολή».

Επικριτική εμφανίστηκε και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Βρετανίας, Μισέλ Ντόνελαν, η οποία δήλωσε:

«Είμαστε σαφείς ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιήσει αυτή την θανατηφόρα εισβολή και ότι στους αθλητές από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία πρέπει να απαγορευθεί να αγωνίζονται σε άλλες χώρες. Παρά την ευρεία καταδίκη, τα διεθνή Tours του τένις (σ.σ. η ATP και η WTA) είναι αποφασισμένα να είναι παρίες σε αυτό, με συνέπεια η επένδυσή μας στην ανάπτυξη του εγχώριου παιχνιδιού να εμποδίζεται. Είναι μία λάθος κίνηση από την ATP και την WTA. Τους καλώ να σκεφθούν προσκεκτικά το μήνυμα που στέλνουν και να το επανεξετάσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ