Φέντερερ: «Κάποιες φορές το σώμα απλά δεν μπορεί...»

Εξαντλημένος από τις καιρικές συνθήκες δήλωσε ο Ελβετός «μαέστρος» σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του US Open δια χειρός Τζον Μίλμαν.

Φέντερερ: «Κάποιες φορές το σώμα απλά δεν μπορεί...»

Η έξοδος του Ρότζερ Φέντερερ από το US Open ελέω του Τζον Μίλμαν αποτελεί εύλογα το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της ημέρας στον κόσμο του τένις, με τον Ελβετό να αποδίδει την κακή του απόδοση στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα του αγώνα. Μιλώντας για το ματς και τον αποκλεισμό του, ο «βασιλιάς» είπε μεταξύ άλλων:

«Για κάποιο λόγο με δυσκόλεψαν πάρα πολύ οι καιρικές συνθήκες. Νομίζω πως είχε πολλή ζέστη. Ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που δεν μπορούσα να πάρω αέρα, δεν κυκλοφορούσε καθόλου αέρας. Ήταν από τις λίγες φορές που μου συμβαίνει αυτό και όσο περνούσε η ώρα, ίδρωνα όλο και περισσότερο. Έχω προπονηθεί σε δυσκολότερες συνθήκες, όμως κάποιες φορές το σώμα απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Όσο η οροφή είναι κλειστή, ο αέρας δεν κυκλοφορεί αρκετά στο στάδιο».

Για το αγωνιστικό σκέλος, ο Φέντερερ τόνισε: «Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Θα μπορούσα να προηγηθώ με 2-0 σετ και τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πιστεύω πως ο Τζον έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ήταν σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση, ίσως γιατί έρχεται από το Μπρισμπέιν, που είναι ένα από τα μέρη με την περισσότερη υγρασία στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο μεγάλος νικητής Τζον Μίλμαν επισήμανε: «Ο Ρότζερ είναι ένας ήρωας για μένα. Γνωρίζω πως δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα και μάλλον για να μπορέσω να τον νικήσω θα πρέπει να βρεθεί σε μια τέτοια μέρα. Όμως τον θαυμάζω. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο νομίζω πως ήταν θαυμάσιο για το ίδιο το άθλημα, καθώς δείχνει ότι όλα μπορεί να συμβούν».