Ο Κύργιος σκέφτεται να αλλάξει ψυχολόγο

Ο Νικ Κύργιος απέτυχε γι' άλλη μια φορά να διακριθεί σε Grand Slam δια χειρός Ρότζερ Φέντερερ και έκανε αυστηρή αυτοκριτική...

Ο Κύργιος σκέφτεται να αλλάξει ψυχολόγο

Η πορεία του Νικ Κύργιου στο φετινό US Open σταμάτησε γι' άλλη μια φορά στον 3ο γύρο, αυτή τη φορά με τον Ρότζερ Φέντερερ να παίζει τον ρόλο του «θύτη» απέναντι στον Ελληνοαυστραλό. Ο 23χρονος τενίστας παραμένει μεν σταθερά ψηλά στην κατάταξη της ATP τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πετύχει σημαντική διάκριση σε τουρνουά Grand Slam.

Πράγματι, το καλύτερο αποτέλεσμα του Κύργιου σε κάποιο από τα μεγάλα Open είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, κάτι που έχει πετύχει δις και συγκεκριμένα το 2014 στο Wimbledon και το 2015 στο Australian Open. Στο δε US Open δεν έχει καταφέρει ποτέ να προχωρήσει πέρα από τον 3ο γύρο.

Πολλοί επικριτές του Κύργιου αποδίδουν την αδυναμία του να καταφέρει κάτι μεγάλο σε Grand Slam στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και στις εκρήξεις του μέσα κι έξω από τα κορτ, αφού βάσει ταλέντου υπήρχαν εξαρχής μεγάλες προσδοκίες γι' αυτόν, στις οποίες όμως δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία περίπτωση.

Ο ίδιος φαίνεται πως έχει συνειδητοποιήσει ότι κάτι... κάνει στραβά, όπως συμπεραίνουμε εύκολα από τις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Φέντερερ. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Νικ Κύργιος:

«Είναι πολλές οι φορές που αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα ήθελα από την καριέρα μου. Δεν θα έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος από αυτή την καριέρα και πιστεύω πως ακόμα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω. Βρίσκομαι περίπου τέσσερα χρόνια στο tour και δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα.

Αλλά νομίζω πως μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα. Με εμένα το θέμα είναι περισσότερο εγκεφαλικό. Αν το θελήσω αρκετά, τότε θα κοιτάξω για την επιλογή του προπονητή και του ψυχολόγου. Σίγουρα θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα στο τένις».