US Open: Έπεσε σε «τοίχο» η Μαρία Σάκκαρη, πέρασε η 19χρονη Κένιν

Παρότι πήρε το πρώτο σετ απέναντι στη Σοφία Κένιν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της νεαρής Αμερικανίδας κι έμεινε εκτός τουρνουά. «Εμφύλιος» Νο 30 για Σερίνα και Βίνους Ουίλιαμς!

US Open: Έπεσε σε «τοίχο» η Μαρία Σάκκαρη, πέρασε η 19χρονη Κένιν

Η ελπίδα της Ελλάδας για διάκριση στο US Open «έσβησε» τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/8) με την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη (Νο 30) στον 2ο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα απέναντι στη Σοφία Κένιν (Νο 65), ωστόσο δεν άντεξε στο δυναμικό come-back της νεαρής Αμερικανίδας, μένοντας εκτός τουρνουά με 2-1 σετ (6-4, 1-6, 4-6).

Η 23χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε... φουριόζα το ματς, καθώς προηγήθηκε με 3-0 γκέιμ και παρότι η Κένιν μείωσε σε 3-2, κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4 κάνοντας «μπρέικ στο μπρέικ». Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση διαρκείας της νεαρής Αμερικανίδας, η οποία όχι μόνο ισοφάρισε τα σετ σε 1-1, αλλά μπήκε με... φόρα και στο 3ο, όπου προηγήθηκε με 1-4 γκέιμ.

Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και φτάνοντας μια... ανάσα από το 5-4, καθώς είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς της Κένιν (15-40), τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί. Η 19χρονη Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της και στη συνέχεια έκανε το κρισιμότερο μπρέικ του αγώνα, κερδίζοντας το ένα από τα δύο ματς-πόιντ που της παρουσιάστηκαν και αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ελληνίδα τενίστρια.

Αντίπαλος της Κένιν στους «32» του US Open θα είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 8) από την Τσεχία, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει σχετικά εύκολα την Άνα Μπογκντάν από τη Ρουμανία (6-2, 6-3).

Σερίνα εναντίον Βίνους για 30ή φορά!

Λίγο νωρίτερα, η Σερίνα Ουίλιαμς (Νο 26) είχε εύκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Καρίνα Βίτχεφτ (Νο 99), την οποία απέκλεισε 6-2, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μία ώρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η νίκη αυτή τη φέρνει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βίνους Ουίλιαμς, την οποία θα συναντήσει για 30ή φορά από το 1998!