Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 2-1: Επική πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι!

Πανέτοιμος να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε με 2-1 σετ του Νταρίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Σινσινάτι όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς!

Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 2-1: Επική πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τελικό του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι!

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπέταξε με 2-1 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 3-6, 6-3 σε 2 ώρες και 24 λεπτά) φθάνοντας τις τρεις νίκες απέναντί του και την Κυριακή (21/8) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, θα διεκδικήσει τον 10o τίτλο της καριέρας του απέναντι στον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς.

Ορισμένα λάθη από την μεριά του Τσιτσιπά έστειλαν σε tie break το πρώτο σετ, με τον Τσιτσιπά να σώζει σετ πόιντ και να το κερδίζει με 8-6 . Επειτα από ένα άσχημο δεύτερο σετ , ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε ένα από τα πιο ώριμα σετ της φετινής του πορείας και με υπομονή ανάγκασε σε πολλά λάθη τον Ρώσο (ο οποίος δεν είχε καλό σερβίς με 9 διπλά λάθη), με αποτέλεσμα να βρει το break που ήθελε και έφτασε στη νίκη.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς (Νο152) ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-4, ολοκληρώνοντας μία τεράστια έκπληξη αφού είναι ο φιναλίστ με το χαμηλότερο ranking που έχει φτάσει ποτέ στον τελικό του τουρνουά.

Αποσύρθηκε από το διπλό ο Τσιτσιπάς

Με την αναμέτρηση απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ να ολοκληρώνεται αργά λόγω της βροχής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τον ημιτελικό του διπλού, ώστε να πάρει ανάσες εν όψει τελικού. Ετσι, δεν αγωνίστηκε με τον Χόλγκερ Ρούνε στο ματς κόντρα στους Πούετζ και Βένους οι οποίοι πέρασαν άνευ αγώνα στον τελικό.