Σινσινάτι: Με το δεξί ο Κύργιος (highlights)

Την 31η νίκη του μέσα στη σεζόν, πανηγύρισε ο Νικ Κύργιος, που ξεκίνησε πειστικά την προσπάθεια διάκρισης στο Western & Southern Open του Σινσινάτι.

Σινσινάτι: Με το δεξί ο Κύργιος (highlights)

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, απέκλεισε με straight sets τον Νο37 τενίστα του κόσμου, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και προκρίθηκε στους “32” καλύτερους της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τον Νο11 του ταμπλό, Τέιλορ Φριτς.

Μετά από 91 λεπτά αγώνα, ο Κύργιος επικράτησε του Ισπανού αντιπάλου του με 7-5, 6-4 και πέτυχε την 10η νίκη του στα hard courts τουρνουά των ΗΠΑ, από το Wimbledon και μετά.

Αντιδρώντας εξαιρετικά στην ήττα που γνώρισε από τον Χούμπερτ Χούρκατς στα προημιτελικά του Montreal Masters την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ελληνοαυστραλός επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό.

Υπέπεσε σε μόλις 12 αβίαστα λάθη, σέρβιρε δέκα άσους και έβγαλε 32 winners, για να αποκλείσει τον Φοκίνα, εκμεταλλευόμενος 3/4 break point ευκαιρίες στο ματς.

Με 49/73 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Κύργιος, δείχνοντας τα… δόντια του στον Φριτς, λίγες ώρες πριν τη μεταξύ τους μάχη 2ου γύρου.

Ο Αμερικανός, από την πλευρά του, έκανε εκκίνηση με υπέροχο τρόπο, στο τουρνουά της πατρίδας του. Έχασε μόλις… δυο games από τον Σεμπάστιαν Μπάεζ (Νο35) και με το εμφατικό 6-1, 6-1, “σφράγισε” θέση στους “32”.

tennis24.gr