Πρώτη και καλύτερη η Χάλεπ στο Τορόντο

Η Σιμόνα Χάλεπ πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση, έκαμψε στα τρία sets την αντίσταση της αξιόμαχης Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο National Bank Open του Τορόντο.

Πρώτη και καλύτερη η Χάλεπ στο Τορόντο

Μετά από δυο ώρες και 16 λεπτά αγώνα, η Ρουμάνα επικράτησε με 6-3, 2-6, 6-3 και κατέκτησε τον 9ο τίτλο της σε WTA 1000 τουρνουά, ενώ έκανε δικό της συνολικά το 24ο τρόπαιο της καριέρας της και 2ο μέσα στη σεζόν (Μελβούρνη, WTA 250).

Εξαιρετική απόδοση για να κατακτήσει τον τίτλο, έπιασε η 30χρονη, που δείχνει να βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση αυτή την περίοδο και από το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αναρριχηθεί στο Νο6, την επόμενη εβδομάδα!

Στον 1ο της τελικό σε 1000άρι θεσμό, η Χαντάντ Μάια δεν τα κατάφερε, αν και ισοφάρισε σε 1-1, μένοντας προσωρινά, “ζωντανή” στη διεκδικήση του τίτλου.

Ισορροπημένος τελικός, με τη Χάλεπ να κερδίζει 50/85 πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλευόμενη 5/10 break points, να φτάνει στην επικράτηση, χάνοντας μόλις δυο games στο καθοριστικό set.

Με 46/83 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τον τελικό η 26χρονη Βραζιλιάνα, που μέτρησε 4/9 break points, πριν ηττηθεί για 1η φορά σε τελικό WTA διοργάνωσης.

Παρά την ήττα της, η Χαντάντ Μάια θα κερδίσει οκτώ θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα, με την εξαιρετική πορεία της στον Καναδά και θα φτάσει νέο ρεκόρ καριέρας, το Νο16 του πίνακα της WTA.

tennis24.gr