Δεν ...στεναχωρήθηκε από την απουσία του Ναδάλ, στο Τορόντο, ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ερωτηθείς για την απουσία του Ράφαελ Ναδάλ, από το τουρνουά του Τορόντο, παραδέχθηκε ότι αποτελεί «σίγουρα μια βοήθεια»

Δεν ...στεναχωρήθηκε από την απουσία του Ναδάλ, στο Τορόντο, ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μαζί με τον Κάρλος Αλκαράθ παρόντες κατά την κλήρωση του τουρνουά του Τορόντο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τους υποβλήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τη διοργάνωση και τους μεγάλους απόντες (του τραυματία Ράφα Ναδάλ και του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς) με τον Έλληνα τενίστα (Νο5 παγκοσμίως) να στέκεται σ' εκείνη του Ισπανού παραδεχόμενος ότι βοηθά τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

«Δεν θα έλεγα ότι η απουσία του Ναδάλ είναι καλό ή κακό, αλλά σίγουρα βοηθάει λίγο τους υπόλοιπους. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει πάρα πολλούς τίτλους. Μας λείπει, αλλά η απουσία του είναι σίγουρα μια μικρή βοήθεια».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για το τουρ:
«Το Μόντρεαλ προσφέρει πολλούς βαθμούς και όλοι θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Το ίδιο θέλω κι εγώ.

Θέλω να μαζέψω όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται να βρίσκομαι όσο πιο ψηλά στην κατάταξη στο τέλος της χρονιάς. Εξάλλου αυτοί οι βαθμοί θα με βοηθήσουν να ανέβω στην κατάταξη. Το να τα πάω καλά εδώ στο Μόντρεαλ θα μου έδινε επίσης την ευκαιρία να παραλείψω μερικά τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς βάσει των πόντων που θα έχω μαζέψει. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος, αλλά και να διασκεδάζω με το παιχνίδι μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος τελικός καριέρας Masters 1000 για τον Τσιτσιπά ήταν στο Canadian Open γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο για τον Έλληνα τενίστα.

Μάλιστα πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά όπου και γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα. Ωστόσο και οι δύο μεγάλες επιτυχίες του Τσιτσιπά σημειώθηκαν στο Τορόντο (2018, 2021).

Αντίθετα στο Μόντρεαλ ο Νο5 του κόσμου δεν έχει καταφέρει ακόμα να σημειώσει νίκη. Η μοναδική του συμμετοχή στο Μόντρεαλ ήταν το 2019 όπου ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Φέτος ο Τσιτσιπάς, έχοντας περάσει άνευ αγώνα από τον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στους «32» παίκτη από τα προκριματικά.