Κύργιος - «Ο Νικ απολαμβάνει, πλέον την ζωή»

Ο Νικ Κύργιος προκρίθηκε... ξεκούραστα στον τελικό του Γουίμπλεντον, μετά την αποχώρηση του τραυματία, Ραφαέλ Ναδάλ και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του «επιτέλους απολαμβάνει την ζωή».

Κύργιος - «Ο Νικ απολαμβάνει, πλέον την ζωή»

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, προετοιμάζεται για τον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας του και όπως λέει η μητέρα του «εφέτος, είδε μεγάλη διαφορά στον υιό της».

Ο Κύργιος, ο οποίος Θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ημιτελικού, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κάμερον Νόρι με έπαθλο το τρόπαιο στο φημισμένο Grand Slam, λίγους μήνες αφότου είχε αποκαλύψει ότι έκανε σκέψεις αυτοκτονίας, κατάχρηση ναρκωτικών και αυτοτραυματίστηκε το 2019. Ο Κύργιος, είχε επικαλσθεί για όλη αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, την κατάθλιψη απο την οποία έπασχε, λόγω της μεγάλης πίεσης από τα τουρνουά, όντας μακριά από την οικογένειά του, που συχνά τον οδηγούσε σε οργισμένη συμπεριφορά μέσα στα κορτ.

Ομως η μητέρα του, Νορλάιλα -περισσότερο γνωστή ως Νιλ- η οποία κατάγεται από την Μαλαισία, είπε στην «Sydney Morning Herald», ότι επιτέλους άρχισε να διασκεδάζει, έχοντας στο πλευρό του την κοπέλα του, Κοστίν Χατζή.

«Επιτέλους εκτιμά εκεί που βρίσκεται, αυτό είναι το καλύτερο πράγμα σε όλα. Παλαιότερα, ήταν τόσο δύσκολο για εμάς να τον πείσουμε να κάνει ο,τιδήποτε. Χαιρόταν να κάθεται στο δωμάτιό του και να παίζει βιντεοπαιχνίδια όλη την ώρα. Στο Πεκίνο, θέλαμε να περπατήσει μαζί μας στο Σινικό Τείχος. Ποιος δεν θα το έκανε, σωστά; Αλλά ο Νικ δεν πήγαινε. Χαιρόταν που καθόταν στο δωμάτιό του και παρήγγειλε. Και αυτό με ανησυχούσε. Θυμάμαι στον Καναδά, είπαμε να πάμε στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Δεν πήγαινε καν εκεί. Ο Νικ δεν ήθελε να κάνει αυτά τα πράγματα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά τώρα. Το βλέπω στις ιστορίες που αναρτά στο Instagram. Από το εφετινό Australian Open, άρχισε να κάνει ορισμένα πράγματα. Γιατί τώρα καταλαβαίνει ότι η ζωή δεν είναι μόνο το τένις. Πρέπει να απολαμβάνεις την ζωή σου. Και πραγματικά χαίρομαι που το κάνει τώρα», επεσήμανε εμφανώς ανακουφισμένη, η μητέρα του Ελληνοαυστραλού πρωταθλητή.