Wimbledon: Έκλεισε το «καρέ» των ημιτελικών με την Ριμπάκινα!

Η Έλενα Ριμπάκινα έγινε η πρώτη Καζάκα που φτάνει στα ημιτελικά γκραν σλαμ αφού νίκησε μ' ανατροπή την Άιλα Τομλιάνοβιτς στον τέταρτο προημιτελικό του Wimbledon συμπληρώνοντας το καρέ απ' όπου θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού

Wimbledon: Έκλεισε το «καρέ» των ημιτελικών με την Ριμπάκινα!

Iστορία έγραψε η 23χρονη Έλενα Ριμπάκινα, παίρνοντας το 4ο και τελευταίο «εισιτήριο» για τους φετινούς ημιτελικούς του γυναικείου ταμπλό στο Wimbledon, καθώς έγινε η 1η τενίστρια από το Καζακστάν, που μπαίνει σε τελική 4άδα γκραν σλαμ!

Η Καζάκα, αλλά με καταγωγή από τη Ρωσία (γλίτωσε έτσι το κόψιμο της συμμετοχής της...), τα κατάφερε μ' ανατροπή κόντρα στην Άιλα Τομλιάνοβιτς.

Μετά από μια ώρα και 53 λεπτά αγώνα, επικράτησε της Αυστραλής και Νο44 της παγκόσμιας κατάταξης με 4-6, 6-2, 6-3 και θα αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ, διεκδικώντας μια θέση στον τελικό.

Η Νο17 του ταμπλό, έχασε το 1ο της σετ στη διοργάνωση, όμως βρήκε τον τρόπο να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση, βγάζοντας από το μανίκι της 15 άσους και συνολικά 34 winners.

Έτσι, η Ριμπάκινα… ρέφαρε την περυσινή της ήττα στις 8 του Roland Garros και έκανε 1-1 το ρεκόρ της σε Major προημιτελικούς.

Σε αντίθεση με την Τομλιάνοβιτς δηλαδή, η οποία, όπως ηττήθηκε πέρυσι στο Λονδίνο, έτσι και φέτος, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις “8” του Wimbledon.

Οι ημιτελικοί του γυναικείου ταμπλό στο Wimbledon

Χάλεπ – Ριμπάκινα

Ζαμπέρ – Μαρία