Γουίμπλεντον: Ήττα της «Βασίλισσας» Σερίνα Ουίλιαμς από το Νο115

Στο πρώτο της ματς μετά από ακριβώς έναν χρόνο απραξίας (29/6/2021 είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά), η Σερίνα Ουίλιαμς δεν κατάφερε να επικρατήσει της 24χρονης Γαλλίδας και Νο115 της παγκόσμιας κατάταξης, Χάρμονι Ταν, κι έμεινε εκτός Wimbledon από τον 1ο γύρο!

Γουίμπλεντον: Ήττα της «Βασίλισσας» Σερίνα Ουίλιαμς από το Νο115

Μετά από σπουδαία μάχη που κρίθηκε στο tie-break του 3ου set, η 40χρονη Αμερικανίδα και κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, ηττήθηκε με 7-5, 1-6, 7-6(7) και είπε αντίο στο Λονδρέζικο Major, ίσως, για μια τελευταία φορά.

Αν και είχε την ευκαιρία να “κλείσει” το ματς στο σερβίς της, όταν προηγήθηκε με 4-5 στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, η Σερίνα δέχθηκε break (5-5) από την “εφτάψυχη” Γαλλίδα και λίγες στιγμές μετά, γνώρισε τον οδυνηρό αποκλεισμό στο super tie-break, μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά αγώνα.

Στο tie-break, μάλιστα, η Σερίνα προηγήθηκε με 0-4, όμως έχασε 10 από τους επόμενους 13 πόντους και δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια από το Centre Court του All England Club, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Wimbledon, μόλις για 2η φορά στην καριέρα της.

Η θρυλική Αμερικανίδα, μπορεί να έχει πέσει στο Νο1204 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως βάζοντας όση δύναμη είχε στο παιχνίδι της απέναντι στην Ταν, έφτασε πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη.

Μπορεί να μην είναι η Σερίνα του πρόσφατου παρελθόντος, μπορεί να έχει να κερδίσει αγώνα στο γρασίδι για περισσότερα από τρία χρόνια, μπορεί να είχε να αγωνιστεί 12 μήνες σε επίσημο ματς, όμως, τα έδωσε όλα κι έφτασε λίγους πόντους μακριά από την πρόκριση.

Η Γουίλιαμς έβγαλε 61 winners, όμως δεν ήταν αρκετοί για να κάμψει την αντίσταση της εμπνευσμένης Γαλλίδας, που πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, στο πρώτο ever ματς της στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon.

Η Ταν, παρέμεινε ψύχραιμη, όταν η αντίπαλός της προηγήθηκε με 4-5, είχε τις μπάλες στα χέρια της για να “κλείσει” το ματς και μάλιστα προηγήθηκε με 30-15. Κερδίζοντας τους επόμενους τρεις πόντους, η 24χρονη “έσπασε” το σερβίς της Σερίνα και ισοφάρισε σε 5-5.

Εκεί, έδειξε πως είναι πολύ σκληρό καρύδι. Και το απέδειξε για ακόμη μια φορά, λίγα λεπτά αργότερα. Όταν η Γουίλιαμς προηγήθηκε με 0-4 στο super tie-break. Η αντίδραση της Ταν, ήταν… υποδειγματική.

Με μόλις 28 αβίαστα λάθη, 73/132 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και… λιγότερους συνολικά κερδισμένους πόντους στο ματς, από την αντίπαλό της, ολοκλήρωσε τον αγώνα η Γαλλίδα (118 έναντι 123).

Στον 2ο γύρο, θα συναντήσει τη Νο32 τενίστρια του ταμπλό, Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

tennis24.gr