Η Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα αγωνίζεται στο Wimbledon με ένα επιπλέον κίνητρο

Η Ανχελίνα Καλίνινα αγωνίζεται στο Wimbledon με ένα ιδιαίτερο κίνητρο: να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του σπιτιού που μένουν οι γονείς της στο Ιρπίν της Ουκρανίας

Η Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα αγωνίζεται στο Wimbledon με ένα επιπλέον κίνητρο

Η Ανχελίνα Καλίνινα αγωνίζεται στο Wimbledon με ένα ιδιαίτερο κίνητρο: να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του σπιτιού που μένουν οι γονείς της στο Ιρπίν. Μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο απέναντι στην Άννα Μπόνταρ, η τενίστρια από την Ουκρανία αποκάλυψε ότι το οίκημα βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους.

«Είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ αλλά έχει σημασία αν κερδίσω ή χάσω», σχολίασε η Καλίνινα. Η 25χρονη τενίστρια από την Ουκρανία είπε ότι οι γονείς της είναι «ζωντανοί και ασφαλείς» και προσπαθούν να χτίσουν από την αρχή το σπίτι τους.

Οι παππούδες της όμως είναι σε κατεχόμενη περιοχή και όπως είπε η Καλίνινα μένουν «δίπλα σε Ρώσους στρατιώτες». «Όσο περισσότερο κερδίζω, θα βοηθήσω όχι μόνο την οικογένειά μου αλλά και άλλους ανθρώπους», ομολόγησε η Καλίνινα.

«Προχωράς στη διοργάνωση. Κερδίζεις περισσότερα χρήματα. Μετά θα μπορέσω να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορώ, όχι μόνο την οικογένειά μου. Για εμένα αυτό έχει σημασία. Δεν είμαι σούπερ σταρ έτσι βοηθάω με ό, τι μπορώ. Για εμένα αυτό αποτελεί τεράστιο κίνητρο», συμπλήρωσε η Ουκρανή τενίστρια.

Επόμενη αντίπαλος για την 25χρονη τενίστρια είναι η συμπατριώτισσά της, Λέσια Τσουρένκο. Η 33χρονη είπε ότι έπεσε βόμβα μόλις 100 μέτρα από το σπίτι της και αποκάλυψε ότι επισκέπτεται ψυχολόγο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, άρχισα να νιώθω αυτή την ένταση μέσα μου. Νομίζω ότι ακόμη κι αν δουλεύω καθημερινά με τον ψυχολόγο και το προσπαθώ δεν ξέρω πώς μπορώ να αποφύγω αυτά τα συναισθήματα. Είναι αδύνατον», εξομολογήθηκε η Τσουρένκο.

«Νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα, αυτή η ένταση, θα εκτονωθεί μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό», σημείωσε η τενίστρια, που έχει φτάσει μέχρι το Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με πληροφορίες από το BBC