Wimbledon: Πέρασε το απαιτητικό πρώτο τεστ ο Τζόκοβιτς (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρεμιέρα του στο φετινό Wimbledon, κόντρα στον 24χρονο Νοτιοκορεάτη και Νο81 της παγκόσμιας κατάταξης, Σουνγού Κβον, όμως βρήκε τον τρόπο να προκριθεί στον 2ο γύρο, με νίκη στα τέσσερα sets.

Wimbledon: Πέρασε το απαιτητικό πρώτο τεστ ο Τζόκοβιτς (vid)

Ο υπερασπιστής του τίτλου στο Λονδίνο, για 17η συνεχόμενη συμμετοχή του στο τουρνουά, ξεπέρασε τον 1ο γύρο του θεσμού, πετυχαίνοντας τη νίκη υπ’ αριθμόν 80, στο All England Club.

Μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα, ο Νο3 τενίστας του κόσμου επικράτησε του Κβον με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 και στους “64”, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Θανάση Κοκκινάκη και Καμίλ Μάιρζακ.

Στο ντεμπούτο του σε επίσημο ματς για φέτος στο γρασίδι, ο Νόλε βρήκε τα πατήματά του από τα μέσα του 3ου set κι έπειτα, κερδίζοντας εννέα από τα 13 τελευταία games του αγώνα.

Ο Κβον ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός καθ’ όλη τη διάρκεια και δυσκόλεψε αρκετά τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, όμως δεν μπόρεσε να τον απειλήσει περισσότερο, αποτυγχάνοντας να πετύχει breaks σε κρίσιμα σημεία, τόσο στο 3ο, όσο και στο 4ο set.

Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε 15 άσους και κέρδισε 74/104 πόντους πίσω από το σερβίς του, εκμεταλλευόμενος 4/8 break points.

Αν και, είχε λιγότερους winners από τον Νοτιοκορεάτη (30 έναντι 31), ενώ υπέπεσε σε περισσότερα αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (29 έναντι 26), ήταν όσο ψύχραιμος χρειαζόταν, ώστε να γλιτώσει τα χειρότερα.

Ο Κβον, αφού ισοφάρισε σε 1-1 sets, απείλησε πρώτος με break point στο 2-2 του 3ου κομματιού, με τον Τζόκοβιτς να το σώζει και λίγες στιγμές αργότερα να κάνει εκείνος το break (5-3), που του έδωσε το προβάδισμα με 2-1.

Στο 4ο set, ο Νόλε έσωσε τρεις ευκαιρίες για break του αντιπάλου του, στο 0-1 και κάνοντας τρομερό receiving game στο 5ο game (3-2), “έσπασε” για ακόμη μια φορά το σερβίς του Νοτιοκορεάτη, κάμπτοντας εν τέλει την αντίστασή του στα τέσσερα sets.

Με αυτή τη νίκη, ο Τζόκοβιτς έγινε ο 1ος τενίστας στην Open Era, που φτάνει τις 80 νίκες σε όλα τα Grand Slams!

tennis24.gr