Berlin Open: Εύκολα η Σάκκαρη, 2-0 την Ζανζάν

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε εύκολα 2-0 σετ (6-3, 6-2) την Λεολιά Ζανζάν και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Berlin Open, όπου  θα αντιμετωπίζει την Ντάρια Σαβίλ. 

Berlin Open: Εύκολα η Σάκκαρη, 2-0 την Ζανζάν

H Μαρία Σάκκαρη εμφανίστηκε πιο ήρεμη, πιο ουσιαστική και με πιο ξεκάθαρο πλάνο στην πρεμιέρα της στο Βερολίνο, επικρατώντας της Γαλλίδας και Νο160 του κόσμου με 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Με συνέπεια αυτή τη φορά στο service, με καλύτερη αντίληψη των γραμμών και με λιγότερα αβίαστα λάθη σε σχέση με το προηγούμενο τουρνουά στο Νότιγχαμ, η Ελληνίδα τενίστρια είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα φτάνοντας στην πρόκριση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη, η οποία με δύο love-games στο service της και ενδιάμεσα ένα break πήρε προβάδισμα με 3-1, δείχνοντας καλύτερη συμπεριφορά στο γρασίδι, πιέζοντας παράλληλα το service, αλλά και το…ασταθές backhand της Ζανζάν.

Μάλιστα η Σάκκαρη βρέθηκε κοντά και σε 2ο break στο 5ο game, ωστόσο η Γαλλίδα έσβησε και τα 2 break-points της Ελληνίδας τενίστριας μειώνοντας σε 3-2.

Το…κρεσέντο στο service της Σάκκαρη συνεχίστηκε, η οποία έφτασε στο 4-2 έχοντας 12/12 στο service της, μειώνοντας τα αβίαστα λάθη, ενώ παράλληλα με έξυπνα drop-shots έφερνε σε δύσκολη θέση τη Γαλλίδα η οποία έδειχνε αδυναμία στο να απειλήσει με βαθιές μπάλες τη Σάκκαρη με τις περισσότερες επιστροφές να είναι στο mid-court.

Το μοναδικό “αγκάθι” μέχρι εκείνο το σημείο για τη Σάκκαρη, ήταν οι αναποτελεσματικότητα στους break-points, καθώς μετά από το 1ο service-game της Ζανζάν, όπου εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break-point του game, στη συνέχεια είχε 0/4 γεγονός που κρατούσε τη Γαλλίδα “ζωντανή” στο set (4-3).

H Ζανζάν κατάφερε να πάρει τους πρώτους πόντους της στο service της Σάκκαρη, με τη…συνδρομή πάντως της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία μπορεί να χρειάστηκε τον έξτρα πόντο, αλλά έφτασε σε hold και στο 5-3, για να κλείσει αμέσως μετά το set με το 2ο break της στο παιχνίδι.

Το 2ο set ξεκίνησε όπως και η αρχή του αγώνα με τη Σάκκαρη να κρατάει εύκολα το service της και παράλληλα να πιέζει το service της Ζανζάν, η οποία στο 1ο service-game της στο set χρειάστηκε να σβήσει ακόμα δύο break-points της Σάκκαρη μέχρι να φτάσει στο 1-1.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια με τα service-games της Σάκκαρη να “γεμίζουν”, αλλά χωρίς να της προκαλούν προβλήματα, ενώ από την άλλη η Νο6 του κόσμου να απειλεί το σερβίς της Ζανζάν με αποτέλεσμα να φτάσει σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να “εξαργυρώσει” το break και με νέο hold να κάνει το 5-2 και λίγο αργότερα να κλείσει εύκολα το παιχνίδι με ένα ακόμη break (και μετά από 3 match-points) παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Αυστραλή Ντάρια Σαβίλ, η οποία στην πρεμιέρα έκανε τη μίνι έκπληξη επικρατώντας της Ζιλ Τάιχμαν με 6-7(2), 7-5, 6-2.

tennis24.gr