Σάκκαρη – Μαρίνο: Στα προημιτελικά με ανατροπή (2-1)

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Καναδής Ρεμπέκα Μαρίνο με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3) στο Όπεν του Νότιγχαμ (Rothesay Open) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά. Το ματς διεκόπη για περίπου 4 ώρες λόγω βροχής! 

Σάκκαρη – Μαρίνο: Στα προημιτελικά με ανατροπή (2-1)

Η Μαρία Σάκκαρη στο πρώτο σετ δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και το έχασε πολύ εύκολα με 6-1 από τη Μαρίνο.

Στο δεύτερο σετ, ανέβηκε χωρίς και πάλι να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο έκανε το μπρέικ σε κρίσιμο σημείο, κράτησε το δικό της σερβίς και τη στιγμή που ήταν μπροστά με 5-3 και σέρβιρε για την ισοφάριση είχαμε τη διακοπή λόγω βροχής (30-30 στο 9ο γκέιμ).

Περίπου τέσσερις ώρες μετά, οι δύο κοπέλες επέστρεψαν και η Μαρία Σάκκαρη…τελείωσε το σετ (6-3), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η Μαρία Σάκκαρη έκανε μπρέικ ωστόσο απάντησε η Καναδή που είχε την ευκαιρία μάλιστα να κάνει και νέο μπρέικ αλλά η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από το 15-40 στο έκτο γκέιμ και ισοφάρισε ξανά σε 3-3.

Στο έβδομο γκέιμ του τρίτου σετ, η Μαρία Σάκκαρη είχε τον πρώτο λόγο, έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ και το έκανε με το διπλό λάθος της Μαρίνο (4-3), αλλά στη συνέχεια στο δικό της σερβίς δυσκολεύτηκε (30-30) αλλά με ένα υπέροχο drop shot κι έναν άσο έκανε το 5-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη μπρέικ έφτασε στην ανατροπή και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αντίπαλος στην οκτάδα, η Χαντάντ Μάια που κέρδισε την Μιγιαζάκι με 6-2, 7-6.