Roland Garros: Στον θρόνο της ξανά η Σβιόντεκ, 2-0 την Γκοφ και τίτλος Νο2 στο Παρίσι!

Τον δεύτερο τίτλο της στο Roland Garros μετά από αυτόν του 2020 πανηγυρίζει από το απόγευμα του Σαββάτου (4/6) η Ίγκα Σβιόντεκ, καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-1, 6-3) της Κόκο Γκοφ στον μεγάλο τελικό του απλού γυναικών!

Roland Garros: Στον θρόνο της ξανά η Σβιόντεκ, 2-0 την Γκοφ και τίτλος Νο2 στο Παρίσι!

Το μεγάλο φαβορί για τη φετινή κατάκτηση του Roland Garros στο απλό γυναικών, η Ίγκα Σβιόντεκ, επιβεβαίωσε και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο τα προγνωστικά και από το απόγευμα του Σαββάτου (4/6) βρίσκεται ξανά στον θρόνο της!

Η σπουδαία Πολωνή μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό με αντίπαλο τη 18χρονη «πρωτάρα» Κόκο Γκοφ, την οποία συνέτριψε με 6-1, 6-3 για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της στο γαλλικό Όπεν ύστερα από αυτόν του 2020.

Το ματς ήταν μάλλον απογοητευτικό από πλευράς ανταγωνιστικότητας, καθώς η μεν Σβιόντεκ ήταν ως συνήθως... αδυσώπητη, την ώρα που η Γκοφ χρειάστηκε ένα ολόκληρο σετ μέχρι να βρει κάπως τα πατήματά της.

Ήταν, όμως, ήδη αργά για τη νεαρή Αμερικανίδα, καθώς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε βρει τον ρυθμό που χρειαζόταν και δεν επρόκειτο να σταματήσει. Το μόνο σημείο... ζωής από πλευράς Γκοφ ήταν όταν προηγήθηκε με 0-2 στο δεύτερο σετ, όμως η Σβιόντεκ μετέτρεψε πολύ γρήγορα το σκορ σε 5-2.

Η Σβιόντεκ απέδειξε πως επί του παρόντος είναι ανίκητη, ειδικά στο χώμα. Στον αντίποδα, η πιτσιρίκα Γκοφ δεν απέδωσε σε καμία περίπτωση σύμφωνα με το αστείρευτο ταλέντο της στον παρθενικό τελικό της καριέρας της, ωστόσο το μέλλον είναι όλο δικό της!