Roland Garros: Κατέρρευσε ο Τσίλιτς, «αέρας» στον τελικό ο Ρουντ!

Ο Κάσπερ Ρουντ θριάμβευσε απέναντι στον αγνώριστο Μάριν Τσίλιτς στον δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros το βράδυ της Παρασκευής, παίρνοντας εύκολα και δίκαια την πρόκριση με 3-1 σετ (3-6, 6-4, 6-2, 6-2) στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Roland Garros: Κατέρρευσε ο Τσίλιτς, «αέρας» στον τελικό ο Ρουντ!

Στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του προκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/6) ο Κάσπερ Ρουντ! Ο 23χρονος Νορβηγός επιβλήθηκε δικαιότατα και αρκετά εύκολα του αγνώριστου Μάριν Τσίλιτς με 3-1 σετ (3-6, 6-4, 6-2, 6-2) και πλέον προετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής (5/6), όπου θα αντιμετωπίσει τον θρύλο του γαλλικού Όπεν, Ραφαέλ Ναδάλ!

Κι όμως, το πρώτο σετ δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Τσίλιτς, με... κεκτημένη ταχύτητα από τις εντυπωσιακές του νίκες επί των Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, το κατέκτησε με 6-4 κι έδειξε έτοιμος να φτάσει μέχρι στον τελικό. Στα μέσα του δεύτερου όμως, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, χάλασε το... μυαλό του Κροάτη.

Το μεγαλύτερο όπλο του Τσίλιτς, το δυναμικό του σερβίς, δεν θύμισε ποτέ ξανά την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων αγώνων του, με τον Κροάτη γίγαντα να μετράει μόλις 10 άσους έναντι 16 του Ρουντ, ο οποίος δεν φημίζεται κιόλας για δικό του σερβίς. Πάνω απ' όλα, ο Τσίλιτς ήταν τραγικός στο πιο εύκολο χτύπημα του αθλήματος, στο smash, έχοντας τραγικό ποσοστό και στέλνοντας την μπάλα διαδοχικά είτε πάνω στο φιλέ, είτε άουτ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι είχε περισσότερα νικηφόρα χτυπήματα (winners) συνολικά στο ματς με 51 έναντι 41 του Ρουντ, είχε υπερβολικά περισσότερα αβίαστα λάθη με 56 έναντι μόλις 21 του Νορβηγού. Στον αντίποδα, ο Ρουντ ήταν σταθερότατος, εκμεταλλεύθηκε την ψυχολογική κατάρρευση του αντιπάλου του και προκρίθηκε δικαιότατα στον παρθενικό τελικό Grand Slam της καριέρας του!