Roland Garros: Τραυματίστηκε ο Ζβέρεφ, πέρασε στον τελικό ο Ναδάλ! (vid)

Στον τελικό του Roland Garros προκρίθηκε ο Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα στο δεύτερο σετ με το σκορ στο 7-6 (8), 6-6 υπέρ του Ισπανού.

Roland Garros: Τραυματίστηκε ο Ζβέρεφ, πέρασε στον τελικό ο Ναδάλ! (vid)

Άδοξο φινάλε επεφύλασσε ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Roland Garros ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός τενίστας γύρισε άσχημα τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ -ύστερα από 3 ώρες και 10 λεπτά αγώνα-, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει οριστικά το παιχνίδι, δίνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στον Ισπανό.

Με το σκορ στο 7-6 (8), 5-6 υπέρ του Ναδάλ, με τον Ισπανό να σερβίρει στο 40-30, ο Ζβέρεφ σε μια προσπάθειά του να επιστρέψει το μπαλάκι γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο κι έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος. Ο Γερμανός γίγαντας ξέσπασε σε κλάματα, αφού προφανώς κατάλαβε ότι ο τραυματισμός δεν θα του επέτρεπε να συνεχίσει το ματς.

Αμέσως έσπευσαν πάνω το ιατρικό τιμ και φυσικά ο ίδιος ο Ναδάλ, ο οποίος ήταν εύλογα ανήσυχος για τον Ζβέρεφ. Άλλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει να κερδίζει έναν αγώνα με τέτοιο τρόπο. Ο Γερμανός αποσύρθηκε αρχικά με αναπηρικό καροτσάκι στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα επέστρεψε με πατερίτσες στο κορτ, χαιρετώντας διαιτητή και Ναδάλ και αποχωρώντας από το «Philippe Chatrier».

Ως αποτέλεσμα, ο Ναδάλ προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του στο γαλλικό Όπεν. Ο αντίπαλός του θα κριθεί στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας ανάμεσα στον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς και τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ.