Roland Garros: Στα ημιτελικά για πρώτη φορά η Τρεβιζάν

Στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της η Μαρτίνα Τρεβιζάν, η οποία επικράτησε της Λεϊλά Φερνάντεζ, νικώντας την με 6-2, 6-7, 6-3.

Roland Garros: Στα ημιτελικά για πρώτη φορά η Τρεβιζάν

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της σε grand slam σημείωσε η Μαρτίνα Τρεβιζάν, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros. Η Ιταλίδα τενίστρια, Νο 59 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπέρασε μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά το εμπόδιο της Καναδής Λεϊλά Φερνάντεζ, νικώντας την με 6-2, 6-7, 6-3.

Έτσι, η 28χρονη αθλήτρια έφτασε ένα βήμα πιο μακριά απ' ό,τι το 2020 στο Παρίσι, όταν είχε νικήσει τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο και είχε φτάσει ως την οκτάδα, όπου έχασε από την Ίγκα Σβιάτεκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλίδα έφτασε πολύ κοντά στο να «καθαρίσει» την πρόκριση σε δύο σετ, όμως απώλεσε ματς-μπολ στο 5-4 (στο δικό της σερβίς) και τελικά έχασε το σετ με 7-3 στο τάι-μπρέικ.

Αν και το μομέντουμ, όμως, ήταν υπέρ της Φερνάντεζ, η Τρεβιζάν κυριάρχησε στο τρίτο και αποφασιστικό σετ (προηγήθηκε 4-0 και 5-1) και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στις Αμερικανίδες Κόκο Γκοφ και Σλόαν Στέφενς.