Roland Garros: Απίθανος Αλκαράθ, έκανε... πλάκα στον Κατσάνοφ και 3-0!

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοφ, τον οποίο νίκησε καθαρά με 3-0 σετ (6-1, 6-4, 6-4) και πέρασε κι αυτός στους «8» του γαλλικού Open!

Roland Garros: Απίθανος Αλκαράθ, έκανε... πλάκα στον Κατσάνοφ και 3-0!

Ακάθεκτο συνεχίζει την πορεία του στο φετινό Roland Garros το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις. Ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κάρεν Κατσάνοφ -και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες- με 3-0 σετ (6-1, 6-4, 6-4), για να κλείσει θέση στους «8» του γαλλικού Grand Slam.

O μόλις 19χρονος Ισπανός πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με το επιβλητικό 6-1. Ο Ρώσος ανέβασε κάπως απόδοση στο δεύτερο, ωστόσο ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πάρει κάτι περισσότερο, με τον Αλκαράθ να κάνει το 2-0.

Ο Κατσάνοφ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στο τρίτο σετ, ωστόσο ακόμα κι έτσι ο πιτσιρικάς από τη Μούρθια έφτασε στον στόχο του. Ακόμα κι όταν ο Ρώσος «έσβησε» 5 ματς πόιντ στο σερβίς του με τον Αλκαράθ στο 5-3, δεν μπόρεσε να φτάσει στο πολυπόθητο μπρέικ στη συνέχεια, με τον Ισπανό να κλείνει το σετ στο 6-4, ύστερα από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Αλκαράθ και τον Κατσάνοφ στην καριέρα των δύο αθλητών. Επόμενος αντίπαλος για τον απίθανο Ισπανό θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νωρίτερα ζορίστηκε μεν, αλλά κατάφερε να επικρατήσει του -επίσης Ισπανού- Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράλες.