Roland Garros: Πιέστηκε, αλλά πέρασε στους «8» και ο Ζβέρεφ!

Στους «8» του Roland Garros βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (29/5) και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νίκησε τον άσημο Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράλες πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 3-0 (7-6, 7-5, 6-3).

Roland Garros: Πιέστηκε, αλλά πέρασε στους «8» και ο Ζβέρεφ!

Πολύ πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, πέρασε στον επόμενο γύρο του Roland Garros o Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός... είδε κι έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του άσημου Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράλες στα δύο πρώτα σετ, μέχρι να βρει ρυθμό και να πάρει τελικά τη νίκη με 7-6 (11), 7-5, 6-3.

Το πλέον δύσκολο εμπόδιο για τον Ζβέρεφ αποδείχθηκε το πρώτο σετ, το οποίο οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Γερμανός επικράτησε οριακά με 13-11, παίρνοντας το πολυπόθητο προβάδισμα. Εξίσου... ταραχώδες ήταν για τον Ζβέρεφ και το δεύτερο σετ, καθώς ο άσημος Ισπανός (Νο131 στον κόσμο) ώθησε στα όρια τον αντίπαλό του.

Στο τρίτο σετ το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP βρήκε μπρέικ νωρίς και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τέλους, φτάνοντας στην επικράτηση. Αντίπαλός του στη φάση των προημιτελικών του γαλλικού Grand Slam θα είναι ο Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία), ο οποίος λίγο αργότερα απέκλεισε τον Κάρεν Χατσάνοφ (Ρωσία).