Τζόκοβιτς: «Δεν κρατάω κακία για ό,τι έγινε στην Αυστραλία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για όσα έγιναν στην Αυστραλία και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει εκεί.

Τζόκοβιτς: «Δεν κρατάω κακία για ό,τι έγινε στην Αυστραλία»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για όσα έγιναν στην Αυστραλία. Ο Σέρβος τενίστας αναφέρθηκε στην προοπτική να επιστρέψει στην Αυστραλία μετά απ' όσα συνέβησαν.

«Έμαθα τα νέα για την κυβέρνηση, αλλά δεν γνωρίζω αν θα ξαναπάρω τη βίζα ή αν θα μου επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Αν μου επιτραπεί να επιστρέψω στην Αυστραλία, θα ήθελα να πάω και να παίξω στο Australian Open. Δεν κρατάω κακίες. Έγινε αυτό που έγινε. Αν έχω την ευκαιρία να πάω πίσω στην Αυστραλία και να παίξω σε ένα μέρος που έχω τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου σε Grand Slam, θα ήθελα να επιστρέψω», είπε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε:

«Είμαι σίγουρα χαρούμενος, διότι ήταν δύσκολο για εκείνους, ειδικά γι' αυτούς που έμειναν για εννιά χρόνια. Εγώ έμενα για μια εβδομάδα και δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσαν εκείνοι για εννιά χρόνια. Υποτιμάμε την ελευθερία. Μέχρι να ζήσεις κάτι σαν αυτό και να δεις τις συνθήκες, δεν έχεις ιδέα τι αισθάνεται κανείς όταν του αφαιρούν την ελευθερία».

Ρωτήθηκε ακόμη και για τη φυλάκιση του πρώην προπονητή του, Μπόρις Μπέκερ. «Είμαι σε επαφή με έναν από τους γιους του, τον Νόα, και τον έχω ρωτήσει αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω, απλά να είμαι εκεί για τα μέλη της οικογένειάς του, επειδή ξέρω ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Είναι πολύ άσχημο, δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ λυπημένος που κάποιος που ξέρω τόσο καλά, ένας θρύλος του αθλήματος περνά αυτό που περνάει. Συνέβη πριν από λιγότερο από έναν μήνα και ξέρουμε πόσο θα πρέπει να μείνει εκεί. Ελπίζω να μείνει υγιής και δυνατός».