Η κούραση λύγισε τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (7-5, 6-3) από τον Νταβίντ Γκοφέν στον πρώτο γύρο του Σινσινάτι Όπεν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά των 1.000 βαθμών της ATP.

Η κούραση λύγισε τον Τσιτσιπά

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν φανερά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε στο Ρότζερς Καπ του Τορόντο, έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο σετ, αφού πάλεψε το πρώτο και ηττήθηκε δίκαια από τον Βέλγο, Νο 11 του κόσμου.

Ο Γκοφέν ήταν φανερά ανώτερος του Τσιτσιπά στο σημερινό παιχνίδι. Πιο "φρέσκος" με καλύτερα χτυπήματα και περισσότερες ιδέες, κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό.

Ο Τσιτσιπάς όσο είχε δυνάμεις ήταν ανταγωνιστικός, πάλεψε όσο μπορούσε το πρώτο σετ, το οποίο έχασε με 7-5, ξεκίνησε αρκετά καλά στο δεύτερο σετ, αλλά από το έβδομο γκέιμ και μετά (3-3 μέχρι τότε) ο Γκοφέν κυριάρχησε και πήρε τη νίκη.

Πριν από δύο βδομάδες στην Ουάσινγκτον ο 20χρονος Τσιτσιπάς είχε κερδίσει εύκολα με 2-0 σετ τον Γκοφέν, χθες όμως, ήταν καθαρά θέμα δυνάμεων η αιτία που έκρινε τον αγώνα.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στο US Open (27/8 - 9/9) της Νέας Υόρκης, το τελευταίο γκραν σλαμ της χρονιάς και αναμφίβολα έχει μεγάλο χρονικό διάστημα, για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα.