Άνετη πρόκριση Γραμματικοπούλου στο 2ο προκριματικό γύρο του Roland Garos, ήττα για Παπαμιχαήλ!

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου νίκησε, εύκολα, 2-0 σετ (6-4, 6-1) την, Ρωσίδα, Βαλέρια Σάβινικ και προκρίθηκε στο 2ο προκριματικό γύρο Roland Garos. Αντίθετα ήττα για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο τάι μπρέικ από τη Βελγίδα Μποναβεντούρ.

Άνετη πρόκριση Γραμματικοπούλου στο 2ο προκριματικό γύρο του Roland Garos, ήττα για Παπαμιχαήλ!

Mε το ...δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Roland Garros η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-1) της Ρωσίδας, Βαλέρια Σάβινικ και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του τουρνουά.

Η 186η τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξης διατήρησε την θετική παράδοση στα προκριματικά του Roland Garros που τη θέλει να μη χάνει ποτέ στον 1ο γύρο τους, με αποτέλεσμα επικρατήσει εύκολα, σε 77 λεπτά, της αντιπάλου της (Νο271 στον κόσμο)

Η Ελληνίδα τενίστρια η οποία μετράει πλέον τέσσερις σερί προκρίσεις στον 2ο προκριματικό γύρο του Παρισινού τουρνουά, ήταν αρκετά ψύχραιμη στο 1ο σετ όπου η Ρωσίδα ισοφάρισε το γρήγορο προβάδισμα της με 3-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Γραμματικοπούλου έχασε μόλις δύο πόντους στα υπόλοιπα δύο γκέιμς που σέρβιρ, ενώ παράλληλα βρήκε μπρέικ στο κατάλληλο σημείο με το οποίο κατέκτησε το σετ.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο πρόβλημα που είχε στο σερβίς της η Σάβινικ επιτρέποντας στη Ρωσίδα να πάρει μόλις 11 πόντους!

Οι δύο παίκτριες κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα δύο γκέιμς, όμως στη συνέχεια η Γραμματικοπούλου ήταν ασταμάτητη και με 5 συνεχόμενα κερδισμένα γκέμις έφτασε στη νίκη.

Στην επόμενη φάση η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Βιτάλια Ντιατσένκο (Ρωσία) και Ιζαμπέλα Σινίκοβα (Βουλγαρία).

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζεται να περάσει 3 προκριματικούς γύρους για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Αντίθετα η, ντεμπιτάντ στη διοργάνωση, Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφτασε δύο πόντους μακριά από μια τεράστια ανατροπή κόντρα στην Μποναβεντούρ, ωστόσο η Βελγίδα (Νο170) κατάφερε να “λυγίσει” την Ελληνίδα τενίστρια, παίρνοντας την πρόκριση με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 7-6(4)) μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με 1-6 και 1-3 (έχοντας δεχθεί μπρέικ) ωστόσο κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει το 2ο set, αλλά να βρεθεί και δύο πόντους μακριά από τη νίκη αφού προηγήθηκε με 5-3 και στο ένατο γκέιμ ήταν 30/30, για να «λυγίσει» λίγο αργότερα στο τάι μπρέικ.