Ζβέρεφ: «Ο Τσιτσιπάς είναι ο καλύτερος στο χώμα αυτή τη στιγμή»

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ εκθείασε τον Στέφανο Τσιτσιπά για τις ικανότητές του στις χωμάτινες επιφάνειες, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα απόψε (22.00) για το Madrid Open.

Ζβέρεφ: «Ο Τσιτσιπάς είναι ο καλύτερος στο χώμα αυτή τη στιγμή»

Μέλι... έσταξε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τον Στέφανο Τσιτσιπα, τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη στον κόσμο στο χώμα αυτή η στιγμή.

Ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου και δυο φορές πρωταθλητής στο Madrid Open (2018, 2021), θα αντιμετωπίσει απόψε -όχι νωρίτερα από τις 22.00- τον Έλληνα πρωταθλητή στην ημιτελική φάση του ισπανικού Masters.

Στον προημιτελικό νίκησε με 6-3, 7-5 τον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ σε μια ώρα και 56 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά για τρίτη φορά στην καριέρα του.

«Ο Ράφα (Ναδάλ) είναι στο δρόμο της επιστροφής και ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) αρχίζει να κερδίζει δυναμική, αλλά αυτή τη στιγμή ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», είπε ο Ζβέρεφ για τον Τσιτσιπά, μετά την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Όπεν της Μαδρίτης.

«Πιστεύω ότι πρέπει να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο για να έχω μια ευκαιρία, αλλά ανυπομονώ για αυτό το ματς γιατί στο Μόντε Κάρλο με κέρδισε πολύ εύκολα. Ελπίζω να μπορέσω να το αλλάξω», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο αθλητές έχουν αναμετρηθεί 10 φορές στο παρελθόν, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει προβάδισμα με 7-3 στις νίκες, ενώ ειδικά στο χώμα ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει και τις τρεις φορές που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ζβέρεφ.