Wimbledon: Επίσημος ο αποκλεισμός αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τους διοργανωτές του Wimbledon να αποφασίζουν τον οριστικό αποκλεισμό από το φετινό τουρνουά των αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία.

Wimbledon: Επίσημος ο αποκλεισμός αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία

Οι πληροφορίες νωρίτερα μέσα στη μέρα που ήθελαν τους ιθύνοντες του Wimbledon να προχωρούν στον αποκλεισμό των αθλητών και αθλητριών από Ρωσία και Λευκορωσία, και τις οποίες σας μετέφερε έγκαιρα το Fosonline.gr, επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας παίρνοντας μάλιστα και επίσημο χαρακτήρα.

Την Τετάρτη (20/4) οι διοργανωτές του βρετανικού Grand Slam ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόφασή τους να αφαιρέσουν από τενίστες και τενίστριες που εκπροσωπούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο φετινό τουρνουά.

Η απόφαση πάρθηκε προφανέστατα στο πλαίσιο των γενικότερων κυρώσεων της Δύσης προς το καθεστώς Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο η επιλογή των ανθρώπων του Wimbledon έχει προκαλέσει εύλογα έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου, που τονίζει ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν διχάζει, ενώ δεν πρέπει και να πολιτικοποιείται κατά το δοκούν.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το «παρών» στα γήπεδα του All England Club δεν θα δώσουν συνολικά 19 αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μεταξύ των οποίων οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Ασλάν Καράτσεφ, Αρίνα Σαμπαλένκα, Βικτόρια Αζαρένκα και Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Wimbledon αναφέρει για τον αποκλεισμό:

«Σε συνθήκες αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επίθεσης, θα ήταν απαράδεκτο το ρωσικό καθεστώς να εκμεταλλευτεί την εμπλοκή Ρώσων ή Λευκορώσων παικτών στο Wimbledon. Είναι λοιπόν πρόθεσή μας, με βαθιά λύπη, να αρνηθούμε τις εγγραφές Ρώσων και Λευκορώσων παικτών για το Πρωτάθλημα του 2022.

Το All England Club και η Οργανωτική Επιτροπή του Wimbledon (Επιτροπή Διαχείρισης των Πρωταθλημάτων) εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτών των συγκλονιστικών και θλιβερών εποχών, συμμεριζόμενοι την καθολική καταδίκη των πράξεων παράνομων της Ρωσίας».