Wimbledon: Αποκλεισμός αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία - Εκτός ο Μεντβέντεφ!

Την απόφαση να μην επιτραπεί η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία, φέρονται να πήραν οι ιθύνοντες του Wimbledon, στο πλαίσιο των Δυτικών κυρώσεων προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Wimbledon: Αποκλεισμός αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία - Εκτός ο Μεντβέντεφ!

Δεν είναι ακόμη επίσημο, ωστόσο φαντάζει πλέον σχεδόν σίγουρο: Οι αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία δεν πρόκειται να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επερχόμενο Wimbledon, το οποίο ξεκινάει στις 27 Ιουνίου.

Πολλές τενιστικές και μη ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου και του Yahoo, αναφέρουν πως σύμφωνα με ασφαλείς πηγές οι ιθύνοντες του φημισμένου βρετανικού τουρνουά φέρονται να πήραν οριστικά την απόφαση να αποκλείσουν τους Ρώσους αθλητές και τις Ρωσίδες αθλήτριες από τη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Η απόφαση πάρθηκε στο γενικότερο κλίμα κυρώσεων προς τη Ρωσία, αλλά και πολιτικοποίησης του αθλητισμού ανά τον πλανήτη -και ειδικά στη δυτική Ευρώπη-, ως ένα ακόμη μέτρο πίεσης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπερ σημαίνει ότι αρκετοί αθλητές και αρκετές αθλήτριες θα αποκλειστούν από το φετινό Wimbledon επειδή είναι από τη Ρωσία. Μεταξύ αυτών φυσικά το Νο2 της κατάταξης της ATP, Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Ασλάν Καράτσεφ, Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και Ντάρια Κασάτκινα.