Τσιτσιπάς: «Μπορώ να τελειώσω τη χρονιά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του Monte Carlo Masters δήλωσε πως μπορεί να τελειώσει τη χρονιά στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

Τσιτσιπάς: «Μπορώ να τελειώσω τη χρονιά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τους 1000 βαθμούς που συγκέντρωσε στο Μόντε Κάρλο, έφτασε τους 2440 φέτος και βρίσκεται στην 2η θέση της ATP Race, πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ (3,350) γεγονός που σημαίνει ότι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το year end Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Έχω μια επιφάνεια που προσαρμόζομαι ευκολότερα από τις υπόλοιπες και όλοι ξέρουμε ποια εννοώ. Ο στόχος μου από τότε που το αντιλήφθηκα, είναι να κερδίζω όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε αυτή την επιφάνεια (χώμα) και να μπορώ να συγκεντρώνομαι λίγο περισσότερο στις άλλες επιφάνειες. Αν το πετύχω αυτό, μπορώ να τελειώσω τη χρονιά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Θέλω πραγματικά να τα πάω καλά στο σκληρό και στο γρασίδι φέτος, γιατί νιώθω ότι μπορώ να πάρω πολλούς πόντους εκεί. Αν μπορώ να κερδίσω ματς με την ίδια σταθερότητα που το πετυχαίνω στο χώμα, έχω πολλές πιθανότητες για το Top2 φέτος που είναι ένας από τους μεγάλους μου στόχους ώστε να βρεθώ επιτέλους εκεί, σε αυτό το ξεχωριστό γκρουπ παικτών.

Το τένις μου είναι σπουδαίο σε όλες τις επιφάνειες απλά πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ λίγο καλύτερα στο χώμα. Υπήρχαν στιγμές που προσπαθούσα να εφαρμόσω αυτά που κάνω στο χώμα και στις σκληρές επιφάνειες. Δεν φαίνεται να λειτούργησε καλά αυτό. Μερικές φορές, δεν είναι αρκετό αυτό. Όμως πήρα ένα μάθημα ώστε να μην έχω εμμονή με αυτό», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.