Monte Carlo Masters: Back to back πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για δεύτερη σερί χρονιά το Monte Carlo Masters, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-6) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/4)!

Monte Carlo Masters: Back to back πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα! (vids)

«Αφεντικό» του Μόντε Κάρλο είναι πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη δεύτερη κατάκτηση του τοπικού Masters σε ισάριθμες σερί χρονιές!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε και το εμπόδιο του φορμαρισμένου Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/4) με 2-0 σετ (6-3, 7-6), για να κατακτήσει ξανά το σπουδαίο τρόπαιο υπερασπιζόμενος επιτυχημένα τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2021.

Ο Τσιτσιπάς ήταν το φαβορί του τελικού στα... χαρτιά, ωστόσο ιδίως σε ένα άθλημα όπως το τένις τα προγνωστικά πολλές φορές δεν επιβεβαιώνονται. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη στον αγώνα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα κόντρα στον νεαρό Ισπανό.

Ξεκινώντας δυναμικά το παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς πήρε δικαιότατα το πρώτο σετ με 6-3, θέτοντας στέρεες βάσεις νίκης. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Φοκίνα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο και πίεσε τον Έλληνα άσο, ο οποίος όμως παρότι βρέθηκε πίσω με 5-6 στα γκέιμ, ισοφάρισε και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί βρέθηκε μπροστά με 4-1 και κατόπιν με 6-2, έχοντας τέσσερις ευκαιρίες για τον τίτλο. Η πρώτη χάθηκε, ωστόσο στην αμέσως επόμενη ο Τσιτσιπάς πήρε τον πόντο και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, βλέποντας τους κόπους του να πιάνουν τόπο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Μόντε Κάρλο!

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς ανέβασε το ρεκόρ του απέναντι στον Νταβίντοβιτς-Φοκίνα στο 3-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Παράλληλα, ο Στέφανος κατέκτησε τον 2ο τίτλο Masters και 8ο συνολικά στην καριέρα του!