Τζόκοβιτς: «Έμπνευση για μένα η περσινή μου νίκη στο Roland Garros»

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα λόγω του ότι παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού, αλλά και την επικείμενη συμμετοχή του στο φετινό Roland Garros, μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τζόκοβιτς: «Έμπνευση για μένα η περσινή μου νίκη στο Roland Garros»

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα λόγω του ότι παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορονοϊού, την έλλειψη αγώνων, αλλά και την επικείμενη συμμετοχή του στο φετινό Roland Garros, μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος τον προσεχή Μάιο κλείνει τα 35 χρόνια ζωής, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρόσφατο Australian Open, αφού απελάθηκε από τη χώρα καθότι ανεμβολίαστος κατά της Covid-19.

O Tζόκοβιτς έχει παίξει μόνο τρεις επίσημους αγώνες μέσα στο 2022 και ξεκινά σήμερα (11/4) τους αγώνες του στα χωμάτινα γήπεδα του Monte Carlo Masters με αντίπαλο τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

«Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος στη ζωή και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αισιόδοξο, θετικό άτομο. Παίρνω μαθήματα σε κάθε εμπειρία, ιδιαίτερα σε κάτι τόσο μεγάλο όπως αυτό που συνέβη τον Ιανουάριο. Μόλις αρχίσω να παίζω αγώνες... προφανώς θα πρέπει να αντιμετωπίσω όλα όσα πιθανότατα ήταν αδρανοποιημένα μέσα μου και ίσως περιμένουν να βγουν.

Δεν νιώθω ότι μου έχει αφήσει τεράστια σημάδια, ότι δεν μπορώ να προπονηθώ ή να συμμετάσχω σε τουρνουά ή να ζήσω τη ζωή μου... μακριά από αυτό. Αλλά ήταν δύσκολοι μήνες και κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Επομένως, θα προσπαθήσω να το χρησιμοποιήσω ως "καύσιμο" γι΄ αυτό που έρχεται.

Οι τελευταίοι τέσσερις-πέντε μήνες ήταν πραγματικά δύσκολοι για μένα, ψυχικά και συναισθηματικά, αλλά είμαι εδώ. Προσπαθώ να τα αφήσω όλα αυτά πίσω και να προχωρήσω, Η νίκη μου στο Ρολάν Γκαρός πέρυσι είναι ακόμα φρέσκια στη μνήμη μου.

Γι' αυτό προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω ως έμπνευση για να ξεκινήσω τη σεζόν στα χωμάτινα γήπεδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν θα είμαι στα καλύτερά μου, ιδιαίτερα στην αρχή αυτής της εβδομάδας, οπότε δοκιμάζω τον "κινητήρα" μου, ας πούμε, και χτίζω το παιχνίδι μου».