Και η Οσάκα κατά Τσιτσιπά: «O τύπος είναι αστείος»

Έντονες αντιδράσεις από τις αθλήτριες του τένις, προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά να εδραιωθούν τα best-of-five (ο αγώνας να κρίνεται στα τρία νικηφόρα σετ) και στα γυναικεία Grand Slam.

Και η Οσάκα κατά Τσιτσιπά: «O τύπος είναι αστείος»

Μετά τα ειρωνικά σχόλια της Τσέχας, Καρολίνα Πλίσκοβα, ήταν η σειρά της Ναόμι Οσάκα να βάλλει κατά του Έλληνα τενίστα με αφορμή τη δήλωσή του αναφερόμενος στο equal prize money (ίδιες χρηματικές απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών).

«Θέλει να παίξει 9 σετ; Αν θέλει να αυξήσει τη διάρκεια των δικών μου αγώνων, θα αυξήσω κι εγώ των δικών του. Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Πιστεύω ότι όλο αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις. Επίσης δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα, που ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα. Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει κάτι τέτοιο».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Δεν θέλω να είμαι προκλητικός ή τίποτα τέτοιο. Υπάρχει πάντα το θέμα του equal pay και ούτως ή άλλως οι γυναίκες παίρνουν ίσες αμοιβές για να παίξουν ματς best-of-three. Υπάρχουν επίσης πολλοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι που μου έχουν πει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αντοχή από τους άνδρες. Ίσως μπορούν και οι γυναίκες να παίξουν 5 σετ, υποθέτω. Για τα Grand Slam, μου αρέσει το best-of-five. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα είχαμε δει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στους νικητές αν τα ματς ήταν best-of-three στους άνδρες».