Ο διάλογος της Σάκκαρη με τον προπονητή που προδίκαζε την ήττα (vid)

Ο διάλογος που είχε η Μαρία Σάκκαρη με τον προπονητή της Τομ Χιλ μετά το χαμένο πρώτο σετ κόντρα στην Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου είναι ενδεικτικός της ψυχολογικής κατάστασης που βρισκόταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον τελικό του τουρνουά του Σαν Χοσέ.

Ο διάλογος της Σάκκαρη με τον προπονητή που προδίκαζε την ήττα (vid)

«Πήγαινε πόντο-πόντο, μείνε συγκεντρωμένη και θα τα καταφέρεις. Μη βιάζεσαι μεταξύ των πόντων... Μόνο αν κερδίζεις εσύ, συνέχισε γρήγορα», την συμβούλεψε ο προπονητής.

Η Σάκκαρη ήταν έτοιμη να βουρκώσει: «Τα βασικά μου όπλα δεν λειτουργούν» είπε. «Δεν λειτουργούν τώρα, αλλά θα λειτουργήσουν. Είσαι σε καλύτερη θέση από ό,τι στον ημιτελικό. Χθες ήσουν δύο γκέιμ μακριά από την ήττα, αλλά επέστρεψες. Μπορείς να το κάνεις και σήμερα.. Ανέβασε την ενέργειά σου και ο κόσμος θα σε βοηθήσει. Έχει έρθει πολύς κόσμος εδώ για σένα» την παρότρυνε ο Χιλ.

Τη ρώτησε αν νιώθει καλά και εκείνη απάντησε με ειλικρίνεια: «Όχι, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Είτε θα το κάνω, είτε όχι και θα χάσω. Και δεν θέλω να χάσω» είπε και σηκώθηκε για να συνεχίσει το ματς, δίχως ωστόσο να καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα της αφού έχασε και το δεύτερο σετ (6-0) μετά από το πρώτο (6-1).