Ούτε και στο Indian Wells θα λάβει μέρος ο Τζόκοβιτς!

Ένα ακόμη σημαντικό τουρνουά του 2022 θα διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναμένεται να μη συμμετάσχει ούτε στο φετινό Indian Wells.

Ούτε και στο Indian Wells θα λάβει μέρος ο Τζόκοβιτς!

Μετά το Australian Open, όλα δείχνουν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει ένα ακόμη σημαντικό τουρνουά στο ξεκίνημα του 2022. Ο λόγος για το Indian Wells, το οποίο συγκαταλέγεται στη σειρά των τουρνουά που γίνονται επί αμερικανικού εδάφους.

Ο «Νόλε» πιθανότατα θα χάσει ολόκληρο το φετινό τουρ στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στο Indian Wells, αλλά ούτε και στο Miami Masters. Βλέπετε, ο Σέρβος τενίστας δεν έχει δικαίωμα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι υποχρεωτικός προκειμένου να περάσει κανείς τα σύνορα.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο ίδιος ο Τζόκοβιτς δήλωσε: «Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, όχι, δεν θα συμμετάσχω. Δεν μπορώ να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεπώς, όπως έχει μέχρι στιγμής η κατάσταση, δεν μπορώ να πάρω μέρος στο Indian Wells. Θα δούμε, όμως, τι θα γίνει. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν τις προσεχείς εβδομάδες».

Ο «Τζόκερ» πιθανότατα θα περιμένει να χαλαρώσουν οι κανονισμοί περί covid, παρά να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί εμβολιασμού κατά του ιού. Σε συνέντευξή του στο BBC την προηγούμενη εβδομάδα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εμβολιστεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει κάποια μεγάλα τουρνουά.

Το θετικό για τον Τζόκοβιτς είναι ότι η κατάσταση είναι διαφορετική σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του στο χωμάτινο τουρ της σεζόν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με όσα ισχύουν επί του παρόντος, ο Σέρβος μπορεί να λάβει μέρος τόσο σε τουρνουά της Ιταλίας όσο και της Ισπανίας απλά με αρνητικό τεστ στον κορονοϊό.