Τζόκοβιτς: «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού, αλλά θα θυσιάσω τρόπαια…»

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο BBC.

Τζόκοβιτς: «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού, αλλά θα θυσιάσω τρόπαια…»

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τόνισε ότι δεν έχει σχέση με το κίνημα τον αντιεμβολιαστών.

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να μην συμμετάσχει σε Γουίμπλεντον και Ρολάν Γκαρός, εάν οι διοργανωτές επιμείνουν ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι παίκτες, είπε: «Ναι, αυτό είναι το τίμημα και προτίθεμαι να το πληρώσω».

Για το θέμα της απέλασής του από την Αυστραλία είπε: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία να διαλέξεις τι να βάλεις στο σώμα σου. Ελπίζω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμη. Ομως οι αρχές μου, σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνω για το σώμα μου είναι πολύ σημαντικότερες από οποιονδήποτε τίτλο. Προσπαθώ να είμαι σε αρμονία με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ.

Αντιλαμβάνομαι την κριτική που υπάρχει (σ.σ.: για το γεγονός ότι ταξίδεψε με πιστοποιητικό νόσησης, του οποίου κάποιοι αμφισβητούσαν την εγκυρότητα) και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είχε πολλές θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν το θετικό τεστ. Όμως κανένας που είναι θετικός σε covid δεν είναι τυχερός. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παλέψει ή παλεύουν ακόμη με τον covid. Επομένως το παίρνω πολύ σοβαρά, πραγματικά δεν μου αρέσει κανένας να σκέφτεται ότι καταχράστηκα κάτι ή προς όφελος μου μου προκειμένου να πάρω ένα θετικό pcr test και τελικά να πάω στην Αυστραλία.

Το λάθος στη βίζα που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της δεν ήταν εσκεμμένο. Τα έγγραφα που προσκόμισα έγιναν δεκτά και επικυρώθηκαν από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και τον ίδιο τον Υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Επομένως αυτό που δεν ξέρουν οι άνθρωποι προφανώς είναι ότι δεν απελάθηκα από την Αυστραλία εξαιτίας του ότι δεν ήμουν εμβολιασμένος ή γιατί παραβίασα κάποιους κανόνες ή επειδή έκαναν κάποιος λάθος με τη βίζα μου.

Όλα αυτά στην πραγματικότητα είχαν γίνει δεκτά και είχα επικυρωθεί από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλία και τον Υπουργό Μετανάστευσης. Ο λόγος που απελάθηκαν ήταν γιατί ήταν στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού Μετανάστευσης να μου ακυρώσει τη βίζα, θεωρώντας ότι μπορεί να δημιουργήσω μία αίσθηση αντιεμβολιασμού στη χώρα ή στην πόλη, κάτι με το οποίο είμαι αντίθετος».

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί στο μέλλον: «Έχω στο μυαλό μου την πιθανότητα να εμβολιαστώ στο μέλλον, γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για να τελειώνουμε με τον covid. Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι παγκοσμίως όλοι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτόν τον ιό και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον τρόπο που τελείωσε για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο».