Μαρία Σάκκαρη: Με σπουδαία εμφάνιση σκόρπισε την Αλεξαντρόβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-2, 6-4) της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του WTA της Αγίας Πετρούπολης.

Μαρία Σάκκαρη: Με σπουδαία εμφάνιση σκόρπισε την Αλεξαντρόβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική την Τετάρτη (9/2) στην Αγία Πετρούπολη, και πήρε με άνεση την πρόκριση στα προημιτελικά του Ladies Trophy χάνοντας μόλις έξι games από τη Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης, Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-2, 6-4 της Ρωσίδας αντιπάλου της μετά από 75 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας την θέση της στα προημιτελικά στην Αγία Πετρούπολη, για δέυτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αντίπαλος της εκεί, η Νο8 του ταμπλό και Νο26 κόσμου, Ελίζ Μέρτενς. Η αθλήτρια από το Βέλγιο απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα την Πέτρα Μάρτιτς (Νο70) με 6-4, 3-6, 6-2.

Η Μαρία έκανε εξαιρετικό ματς, μην επιτρέποντας στην Αλεξάντροβα να φθάσει καν σε break point! Η Ελληνίδα αθλήτρια έθελξε με την εμφάνισή της, η οποία ήταν η καλύτερή της την φετινή χρονιά, μετά την μέτρια πρεμιέρα της την Τρίτη (8/2).

Η νούμερο 7 του κόσμου ολοκλήρωσε το ματς με 37/48 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς μετρώντας παράλληλα 3/7 break points. Από την άλλη μεριά, η Αλεξαντρόβα έκανε καλή εμφάνιση όμως «έπεσε πάνω» στην εξαιρετική εμφάνιση της Σάκκαρη, η οποία ήταν… αλύγιστη.

Το μόνο sevice game στο οποίο η Αλεξαντρόβα απείλησε την Μαρία ήταν το 4ο game του 2ου σετ όπου η Ρωσίδα έφθασε μέχρι και στο 40-40.