Φέντερερ για Ναδάλ: «Ποτέ μην υποτιμάτε έναν τεράστιο πρωταθλητή» - Τζόκοβιτς: «Μαχητικό πνεύμα»

Οι Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς απένειμαν τα εύσημα στον Ραφαέλ Ναδάλ για το ιστορικό επίτευγμα των 21 Grand Slam μετά τη νίκη του στο Australian Open επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Φέντερερ για Ναδάλ: «Ποτέ μην υποτιμάτε έναν τεράστιο πρωταθλητή» - Τζόκοβιτς: «Μαχητικό πνεύμα»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο πρώτος τενίστας που ξεπερνάει το φράγμα των 20 Grand Slam, καθώς μετά τη νίκη του στο Australian Open επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ έφτασε στα 21, ξεπερνώντας έτσι τα δύο έτερα μέλη του Big 3 του αθλήματος.

Οι Ροτζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο τουρνουά της Μελβούρνης λόγω τραυματισμού και προβλήματος με τη βίζα αντίστοιχα, έσπευσαν να συγχαρούν τον μεγάλο αντίπαλό τους για την ιστορική του επιτυχία.

Ο Φέντερερ έγραψε σχετικά στο διαδίκτυο:

«Τι αγώνας. Στον φίλο μου και εξαιρετικό αντίπαλο, Ράφαελ Ναδάλ. Εγκάρδια συγχαρητήρια για τον πρώτο που φτάνει τους 21 τίτλους σε grand-slam. Μερικούς μήνες πριν κάναμε πλάκα μεταξύ μας γιατί ήμασταν και οι δυο με πατερίτσες.

Απίστευτο. Ποτέ μην υποτιμάτε έναν τεράστιο πρωταθλητή. Η τρομερή σου εργατικότητα, η αφοσίωση και το μαχητικό πνεύμα αποτελούν έμπνευση για εμένα και για αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είμαι περήφανος να μοιράζομαι αυτή την εποχή μαζί σου και είναι μεγάλη μου τιμή που να παίζω τον ρόλο μου με το να σε ωθώ για να πετυχαίνεις ακόμα περισσότερα. Όπως έχεις κάνεις κι εσύ για μένα εδώ και 18 χρόνια! Είμαι σίγουρος ότι έχεις κι άλλα κατορθώματα μπροστά σου, αλλά προς το παρόν απόλαυσε αυτό».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε από την πλευρά του:

«Συγχαρητήρια Ράφαελ Ναδάλ για το 21ο Grand Slam. Σπουδαίο κατόρθωμα. Πάντα εντυπωσιακό το μαχητικό σου πνεύμα που επικράτησε για άλλη μια φορά. Ο Μεντβέντεφ τα έδωσε όλα εκεί έξω και έπαιξε με το πάθος και την αποφασιστικότητα που έχουμε φτάσει να περιμένουμε από αυτόν».