Ναδάλ: «Απίστευτο αυτό που συνέβη»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δήλωσε ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του 21ου Grand Slam της καριέρας του, μετά τη νίκη του στον τελικό του Australian Open επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ναδάλ: «Απίστευτο αυτό που συνέβη»

Δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του ο Ράφαελ Ναδάλ στην τελετή απονομής των τροπαίων του Australian Open.

Λίγο νωρίτερα ο σπουδαίος Ισπανός είχε κάνει μία μυθική ανατροπή επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ (από 0-2 σε 3-2) για να φτάσει στην κατάκτηση του 21ου Grand Slam τίτλου του και να γίνει ο πρώτος από καταβολής του τένις που πετυχαίνει κάτι τέτοιο (ακολουθούν με 20 οι Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς).

Ο 35χρονος Ναδάλ δεν ξέχασε στις δηλώσεις του τον Ρώσο αντίπαλό του, τονίζοντας πως «καταλαβαίνω ότι είναι μία δύσκολη στιγμή για σένα, αλλά Ντανίλ είσαι σπουδαίος πρωταθλητής.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάποια μέρα θα πάρεις και αυτό το τρόπαιο, διότι είσαι απίστευτος. Ήταν ένα από τα πιο έντονα συναισθηματικά ματς της καριέρας μου και είναι τιμή που μοιράστηκα το court μαζί σου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Για το ιστορικό του κατόρθωμα, ο «Βασιλιάς του χώματος» επισήμανε: «Δεν ξέρω τι να πω, είναι πραγματικά απίστευτο. Πριν ένα μήνα δεν ήξερα αν θα παίξω ξανά τένις και σήμερα μπροστά σε όλους εσάς κρατώ αυτό το τρόπαιο.

Έχω παλέψει πάρα πολύ για να φτάσω εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη που μου παρείχε από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ. Χωρίς καμμία αμφιβολία ήταν ένας από τους πιο έντονους μήνες στην καριέρα μου. Αυτές οι τρεις εβδομάδες θα μείνουν στην καρδιά μου για τη στήριξη που έτυχα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα και την οικογένεια μου. Εσείς γνωρίζετε πόσο δύσκολο ήταν το τελευταίο εξάμηνο. Με στηρίξατε σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Πριν ένα μήνα θα έλεγα ότι πιθανότατα αυτό θα είναι το τελευταίο μου Australian Open, αλλά μετά από το σημερινό νιώθω ότι έχω πολύ ενέργεια για να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τα συναισθήματα που έχω μέσα μου αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά γιοα να βρίσκομαι εδώ και την επόμενη χρονιά», τόνισε ο Ναδάλ, με το κοινό της Αυστραλίας να τον αποθεώνει.