Australian Open: Δύσκολα η Σβιόντεκ, η Κόλινς έβαλε τέλος στο «όνειρο» της Κορνέ (highlights)

Η Ίγκα Σβιόντεκ και η Ντανιέλ Κόλινς είναι οι δύο τελευταίες ημιφιναλίστ του Australian Open με νίκες επί των Κάια Κανέπι και Αλιζέ Κορνέ.

Australian Open: Δύσκολα η Σβιόντεκ, η Κόλινς έβαλε τέλος στο «όνειρο» της Κορνέ (highlights)

Συμπληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης η τετράδα των ημιτελικών στο απλό γυναικών του Australian Open, με τις Ίγκα Σβιόντεκ και Ντανιέλ Κόλινς να παίρνουν το εισιτήριο για τους «4» του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Την αρχή έκανε η απίθανη Αμερικανίδα, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στα 28 της χρόνια διανύει μακράν την καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Αυστραλιανού Όπεν έβαλε τέλος στα όνειρα της Αλιζέ Κορνέ (Γαλλία) για τον πρώτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας της, κερδίζοντάς την επιβλητικά με 7-5, 6-1.

Ακολούθως η Σβιόντεκ έπαιξε με αντίπαλο την επίσης φορμαρισμένη Κάια Κανέπι από την Εσθονία, σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό ματς που κράτησε πάνω από τρεις ώρες και κρίθηκε στα τρία σετ. Εκμεταλλευόμενη τα λιγότερα λάθη της, η Πολωνή επικράτησε οριακά με 4-6, 7-6, 6-3.

Οι δύο τενίστριες θα αναμετρηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης στον δεύτερο ημιτελικό του Σλαμ της Μελβούρνης, ενώ νωρίτερα θα αγωνιστούν οι άλλες δύο ημιφιναλίστ του σπουδαίου τουρνουά, η Άσλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία και η Αμερικανίδα Μάντισον Κις, οι οποίες είχαν αποκλείσει με τη σειρά τους τις Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία).