Australian Open: Με... νεύρα ο Μεντβέντεφ, ιστορικές προκρίσεις Οζέ-Αλιασίμ και Σίνερ (highlights)

Παρότι έχασε την ψυχραιμία του, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ξεπέρασε το εμπόδιο του Μαξίμ Κρεσί και πέρασε στους «8» του Australian Open. Ιστορικές προκρίσεις στα προημιτελικά της Μελβούρνης για Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ και Γιάνικ Σίνερ!

Australian Open: Με... νεύρα ο Μεντβέντεφ, ιστορικές προκρίσεις Οζέ-Αλιασίμ και Σίνερ (highlights)

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν τελικά το παιχνίδι με τον Μαξίμ Κρέσι για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον 4ο γύρο του Australian Open. Ο Ρώσος τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον Γαλλο-Αμερικανό, ωστόσο κατάφερε να περάσει έστω και δύσκολα στα προημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Μεντβέντεφ πήρε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ σπάζοντας δις το σερβίς του Κρέσι, ωστόσο η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Αμερικανός έφτασε σε σετ πόιντ στο δεύτερο, με τον Ρώσο να καταφέρνει να το σβήσει και να φτάσει αυτός στην κατάκτησή του μέσω του τάι μπρέικ.

Το τρίτο σετ πήγε στον Κρεσί (Νο70 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Μεντβέντεφ με το... ρετρό στυλ παιξίματός του (serve and volley). Ο Ρώσος πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στη μέση, γκρίνιαξε στον διαιτητή για τον χρόνο που έπαιρνε ο Κρέσι ανάμεσα στα σερβίς, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να πάρει το τέταρτο σετ και να κερδίσει με 6-2, 7-6, 6-7, 7-5!

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, πέρα από τη δύσκολη και παλικαρίσια συνάμα πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Αμερικανού Τέιλορ Φριτζ, πρωταγωνίστησε το «νέο αίμα» του αθλήματος και συγκεκριμένα οι Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ και Γιάνικ Σίνερ.

Ο νεαρός Καναδός έδωσε μεγάλη μάχη με τον βετεράνο (και κάτοχο ενός US Open από το 2014) Μάριν Τσίλιτς, για να βγει νικητής στο φινάλε με 2-6, 7-6, 6-2, 7-6. Ο δε Σίνερ επικράτησε σε straight sets του τελευταίου Αυστραλού που είχε απομείνει στο τουρνουά, του Άλεξ Ντε Μινόρ, με 7-6, 6-3, 6-4.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι προκρίσεις των Οζέ-Αλιασίμ και Σίνερ ήταν ιδιαίτερες για τους δύο νεαρούς τενίστες (21 ετών ο Καναδός και 20 ο Ιταλός), καθώς για τον πρώτο είναι μόλις ο δεύτερος προημιτελικός στην καριέρα του (και πρώτος στη Μελβούρνη), ενώ για τον δεύτερο είναι η παρθενική φορά που προκρίνεται στους «8» ενός Grand Slam!