Australian Open: Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vid)

Διπλή ανατροπή και πρόκριση για το Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επικράτησε του Τέιλορ Φριτζ με 3-2 στα σετ και επιστρέφει στα προημιτελικά του Australian Open.

Australian Open: Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα προημιτελικά του Australian Open για τρίτη φορά στη καριέρα του! Σε ένα τρομερό παιχνίδι και πιθανώς το καλύτερο έως τώρα στη φετινή διοργάνωση, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε έπειτα από 3 ώρες και 33 λεπτά αγώνα να ανακάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού Τέιλορ Φριτζ στα 5 σετ (4-6,6-4,4-6,3-6,4-6) και να πάρει τη πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Ωστόσο, για να φτάσει στη νίκη ο Στέφανος έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ δύο φορές. Ο Αμερικανός (Νο 22 στο κόσμο) μπήκε αρκετά συγκεντρωμένος από το πρώτο set και παρά το γεγονός ότι δεν εντυπωσίασε, παραχώρησε μόλις 2 πόντους στο 1ο service (13/15) ενώ έδειχνε μεγάλη συνέπεια και σταθερότητα στα μεγάλης διάρκειας ράλι στα 5+ χτυπήματα έχοντας το πάνω χέρι με 13-7 σε αντίθεση με τα μικρά ράλι (0-4) όπου ο Τσιτσιπάς είχε έναν πόντο παραπάνω (20-19).

Στο δεύτερο set είναι διαφορετική ιστορία. Ο Τσιτσιπάς βελτιώνει ακόμα περισσότερο το service του, παραχωρεί μόλις 3 πόντους, ενώ παράλληλα βελτιώνει και τις επιστροφές του που από το 26% ανεβαίνει στο 37%. Τσιτσιπάς και Φριτς κρατούσαν σχετικά άνετα το service τους, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται για 1η φορά σε break-point στο 10ο game όντας μπροστά με 5-4. Ο Φριτς θα κάνει το λάθος ο Τσιτσιπάς θα βρει break την κατάλληλη στιγμή και θα πάρει το set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το 3ο σκέλος του αγώνα θα ξεκινήσει με τον Φριτς να απειλεί το service του Τσιτσιπά, ο οποίος θα χρειαστεί να “σβήσει” 4 break-points για να φτάσει σε το 1ο από τα συνολικά 2 μεγάλα hold στο set. O Τσιτσιπάς, που υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα φτάνοντας στα 15 αβίαστα έναντι μόλις τριών του Αμερικανού, θα πιεστεί για μία ακόμη φορά στο 9ο game.

Αν και προηγήθηκε με 40/0, ο Φρίτς όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 40/40, αλλά και να χάσει 3 set-points μέχρι ο Τσιτσιπάς να καταφέρει να το κλείσει μετά από 8 λεπτά παραμένοντας ζωντανός στο set. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Φριτς με ένα επιβλητικό love-game έκλεισε το set με 6-4 παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στα sets με 2-1.

Το 4ο set ξεκινά με τους δύο αντιπάλους να κρατούν το service τους, τα οποία γεμίζουν μεν, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο στο να απειλήσουν με break. Ο Τσιτσιπάς έχει βρει και πάλι τις καλές τοποθετήσεις στο service του, παραχωρεί συνολικά 9 πόντους, μειώνει τα αβίαστα λάθη σε σχέση με το προηγούμενο set (9) παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. Ωστόσο, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15/40 σβήνοντας 2 ακόμη break-points του Φριτς, ο οποίος μέχρι το τέλος του 4ου set είχε φτάσει τα 2/15! Ο Έλληνας τενίστας στη συνέχεια έκλεισε το set ισοφαρίζοντας σε 2-2 μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Στο πέμπτο και τελευταίο set ο Στέφανος αποδείχθηκε ανώτερος και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 4-3, έκανε την ολική ανατροπή και με 4-6 πήρε τη μεγάλη πρόκριση για την οκτάδα του Αυστραλιανού Grand Slam.

Εκεί το νο4 στη παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει τον Γιανίκ Σίνερ