Australian Open: Στον Μπερετίνι το «θρίλερ» με Αλκαράθ, πέρασαν οι Ναδάλ, Ζβέρεφ (highlights)

Ο Ματέο Μπερετίνι ήταν ο θριαμβευτής του «μαραθωνίου» κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, ύστερα από πέντε σετ και πάνω από τέσσερις ώρες αγώνα! Εύκολες νίκες για Ραφαέλ Ναδάλ, Σάσα Ζβέρεφ, ο Αντριάν Μαναρίνο πέταξε εκτός τουρνουά και τον Ασλάν Καράτσεφ!

Australian Open: Στον Μπερετίνι το «θρίλερ» με Αλκαράθ, πέρασαν οι Ναδάλ, Ζβέρεφ (highlights)

Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών παρουσίαζε τον Κάρλος Αλκαράθ ως το φαβορί για τη νίκη επί του Ματέο Μπερετίνι, φαίνεται πως είχαν... λογαριάσει χωρίς τον Ιταλό άσο!

Ο κορυφαίος Ιταλός τενίστας στον κόσμο, έστω και αν χρειάστηκε πέντε σετ και πάνω από τέσσερις ώρες για να το καταφέρει, πέρασε στον 4ο γύρο του Australian Open επικρατώντας με 3-2 σετ (6-2, 7-6, 4-6, 2-6, 7-6) του νεαρού Ισπανού, η απειρία του οποίου φάνηκε στο πρώτο ματς-πόιντ του Μπερετίνι, όταν και έκανε διπλό λάθος χάνοντας το ματς.

Δείτε ολόκληρο το τάι μπρέικ που έκρινε τον σπουδαίο αγώνα:

Νωρίτερα ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεπέρασε ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο, καθώς αυτή τη φορά επιβλήθηκε του Κάρεν Χατσάνοφ. Ο μεγάλος Ισπανός προηγήθηκε 2-0 και παρότι ο Ρώσος μείωσε σε 2-1, ο «Ράφα» ήταν αυτός που έκλεισε το παιχνίδι στο αμέσως επόμενο σετ φτάνοντας στη νίκη με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1.

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε στην αναμέτρηση του Ασλάν Καράτσεφ με τον Αντριάν Μαναρινό. Ο 33χρονος Γάλλος, μετά τον Χούμπερ Χούρκατς, πέταξε εκτός τουρνουά ένα ακόμη από τα δυνατά ονόματα του φετινού Αυστραλιανού Όπεν και μάλιστα το πέτυχε με καθαρή νίκη, χάνοντας μόνο ένα σετ (7-6, 6-7, 7-5, 6-4) από τον Ρώσο αντίπαλό του.

Την ίδια ώρα, ο Ντένις Σαποβάλοφ από τον Καναδά επιβλήθηκε με 3-1 (7-6, 4-6, 6-3, 6-4) του θηριώδη Αμερικανού Ράιλι Οπέλκα, ενώ ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα έβαλε τέλος στα όνειρα του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα επίσης με 3-1 (6-4, 7-5, 6-7, 6-3). Ο δε Σάσα Ζβέρεφ (Γερμανία) επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη ματς ότι δεν... αστειεύεται, νικώντας με άνεση τον Μολδαβό Ράντου Άλμποτ με 3-0 (6-3, 6-4, 6-4).